Otthon készült
Lekvárfőzési mindentudó néhány kuriózummal
25 júl. 2013
Közel az ősz, de még tart a lekvárfőzés szezonja. Receptből nagyon sokat…
Az új őrület: légkollektor sörösdobozokból
27 dec. 2013
Az utóbbi időkben számos helyen lehet arról hallani, hogy sokan mindenféle hulladékból…
A borsmentától az uborkáig: napégés kezelése házilag
22 júl. 2013
A nyári kánikulában gyorsan „megvan” a baj: bőrünk akár percek alatt is…
Hogyan készítsünk házilag aszalt gyümölcsöt?
21 júl. 2013
Az aszalás, vagyis a napsugarak felhasználása a gyümölcs szárítására ősi tartósítási módszer,…
Egészséges, házi készítésű majonéz
17 júl. 2013
Amíg a bolti majonéz egy olcsó megoldásnak ígérkezik, tudnunk kell róla azt,…
A kimondhatatlan nevű vegyszerek és adalékanyagok korában jóleshet néha-néha valami egyszerű és…
Köles: csodaétkek a gabonák királyából
26 dec. 2013
A kölest Mezopotámiában már 6000 évvel ezelőtt termesztették. Nem véletlenül. Ez a…
Jégkása a tikkasztó nyári napokra
15 júl. 2013
A jégkása ugyan csak víz, cukor és gyümölcspüré keveréke, mégis nagy népszerűségnek…
Házi finomságok a mostohaként kezelt lotyószilvából
14 júl. 2013
Úton-útfélen találkozhatunk sárgás, pirosas, bőséges termésével. Szinte kínálja magát érett egészséges gyümölcseivel,…
Karmelita víz: az élet és erő kincse
11 júl. 2013
A karmelita vizet évszázadokkal ezelőtt Nyugat-Európában valóságos csodaszernek tartották, főurak, királyok használták…
Házi készítésű rizstej a nyári napokra
10 júl. 2013
A rizstej készítése házilag egyáltalán nem bonyolult feladat. A végeredmény egy üdítő…
Szalonnasütés parázsban sült krumplival
07 júl. 2013
Nyáron minél többet süssünk és főzzünk kint a szabadban! Remek családi vagy…