Otthon készült
Otthon készítethető kamillás kencék:kenőcs és olaj
05 júl. 2013
A kamilla a legismertebb gyógynövényeink egyike. Orvosi székfűnek, szüzek anyjának, pipiskének is…
Így nem lesz unalmas a lecsó! Válasszunk kedvünkre!
29 júl. 2014
A lecsó a nyárhoz tartozik. Az üdülőben, a strandon, egy Balaton-parti vityillóban…
Ripp-ropp elkészíthető: májaskence házi kivitelben
02 júl. 2013
Egyik toplistás kencénk a kenőmájas, ami otthoni elkészítés esetén finomabb a bolti…
A télire eltett savanyúság a hideg napokon is eszünkbe juttatja a nyarat,…
Ketchup készítése házilag
28 jún. 2013
Nem az egyszerűsége fogott meg a házi ketchup készítésének, hanem az, hogy…
Olaj a konyhában: hogy öröm legyen az evés!
26 jún. 2013
Az a tudat, hogy egészségesen táplálkozunk, nem elegendő ahhoz, hogy öröm legyen…
Testre szabott felhasználás: újburgonya az élet sója
25 jún. 2014
Itt van az újburgonya szezonja, így aktuális, hogyan „foglalkozzunk” az újkrumlival? Néhány…
Ínycsiklandozó fokhagymás receptek
25 jún. 2013
A fokhagyma egészségre gyakorolt hatásairól sok helyütt olvashatunk, de legalább hasonlóan izgalmasak…
Illatozó, finom ízek: ehető virágok
23 jún. 2013
Sok olyan virág vesz körül minket, amelyek nemcsak a szemnek kívánatosak, hanem…
Valódi sikerélmény az otthon készített macerátum
28 jún. 2013
Az üzletek polcain egyre szélesebb kínálatban jelennek meg az ízesített olajak, ecetek,…
Házilag készített fagylaltkülönlegességek
20 jún. 2013
Meleg nyári napokon mi sem eshet jobban az emberi szervezetnek, mint egy…
Lekvárkészítés cukor és tartósítószer nélkül
20 jún. 2013
Évtizedekig abban a tévhitben éltem, hogy a lekvárok elengedhetetlen alapanyaga a cukor,…