Otthon készült
Bogica gránátalmás kinoája
18 okt. 2013
A kinoá (quinoá) ritka, de beszerezhető gabonafajta, de valójában a céklával és…
A gasztroblogger és felesége jól kisütötte… A kiürített sörösdobozok új funkciót kaptak,…
Egészséges kenyér a család asztalán
07 okt. 2013
A gabonafélék az egészséges táplálkozás alapjai a gyümölcsök és a zöldségek mellett.…
Mit tegyünk a kellemes tapintású vadgesztenyékkel, amelyek mostanában oly csábítóan és hívogatóan…
Egyre többet hallani a búzafűről, hatásairól pedig már-már ódákat zengenek. De mi…
Mandulavaj: az ízlelőbimbók álma és vágya
02 okt. 2013
Türelmetlen embereknek igazi próbatétel a mandulavaj elkészítése, de mindenképp megér egy próbát,…
Liszt, a természetes tisztítószer
01 okt. 2013
Lisztet minden háztartásban akad, hiszen sok étel alapanyaga. De nem csak főzésre,…
Ízletes zsíros kenyér házi gulyáskrémmel
30 szept. 2013
A házi készítésű gulyáskrémmel nem csupán a gulyás, a pörkölt és a…
Aki szereti a levendula illatát és látványát, ideje, hogy a konyhában is…
Dióhéjban a dióról: megérdemli, hogy szeressük!
22 máj. 2014
A dió optimális egészséget, szellemiséget, rejtett bölcsességet szimbolizál. „Kinézete” miatt rég az…
A kökény (népies nevén: ekeakadály, tövisfa, kökönye, boronafa, kökényszilva) ehető vadnövény, melyből sok-sok…
Mi mindenre használhatjuk a szappant?
16 okt. 2015
Mindannyian ismerjük a szappan használatát, előnyeit. Vagy mégsem? Készítettünk már belőle folyékony…