Szalonnasütés parázsban sült krumplival
Nyáron minél többet süssünk és főzzünk kint a szabadban! Remek családi vagy baráti összejövetel lehet például egy nyársalás ebéd- vagy vacsoraidőben.
Nem kell hozzá semmi más csak egy kis paradicsom, paprika, hagyma és természetesen szalonna. Használhatunk boltban kapható nyársat, bár én a fából faragottra teszem le a voksom. Egy kis nyársfaragás az est része, a tűz körül ülve jókat lehet beszélgetni, aztán a csillagokat nézve a világot is megválthatjuk.
Hozzávalók: paradicsom, paprika, kenyér vagy gluténmentes kenyér, szalonna, csípős zöldpaprika, burgonya, alufólia, vaj, só.
Elkészítése: megmossuk majd felvágjuk apró szeletekre a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és tetszés szerint megpakoljuk a kenyereket. A szalonnát vékonyan vagdossuk be, miután már ráhúztuk a nyársra. Szalonnát sütni a legjobban parázs felett lehet, azonban már előtte is sütögethetjük egy kicsit a tűz felett.
Nálunk a szalonnasütés velejárója a parázsban sült krumpli. A burgonyát egyével megmossuk és alufóliába csomagoljuk és a parázsba tesszük, hogy ott átsüljön. A szalonnáról lecsurgó zsírral megcsepegtetjük a kenyeret, amit melegen érdemes fogyasztani. A parázsban sült meleg krumpli íze vajjal megkenve enyhén megsózva isteni.