Egészséges, házi készítésű majonéz

17 júl. 2013 Administrator

Amíg a bolti majonéz egy olcsó megoldásnak ígérkezik, tudnunk kell róla azt, hogy az összetevők közt bizony „nemkívánatosak” anyagok is szerepelnek. 

majonezEzek: szójabab- vagy növényi olaj, tartósítószerek és más vegyi anyagok. A házi majonéz viszont tele van fehérjével és jó zsírokkal, az íze pedig verhetetlenül fennséges! A házi majonézt könnyű elkészíteni, tonhal vagy csirkesaláta adalékaként kiváló lehet. Lehetőleg organikus vagy bio alapanyagokat használjunk hasonlóan, mint a házi ketchup, vagy a házi mustár elkészítésekor.

Egy egyszerű és egészséges házi majonéz recept olíva-és napraforgó olajjal. Előkészítési idő: 5 perc / Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók
500 ml napraforgó olaj, 200 ml olíva olaj, 2 nagy tojás, 2 nagy tojássárgája, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál tengeri só, 1 teáskanál Dijon mustár, 1 teáskanál tormakrém, 1 frissen facsart citrom leve, 15 ml almaecet vagy vörösbor.

Elkészítése
Az eceten kívül minden hozzávalót beleöntünk egy keverőtálba.
20 másodpercig állni hagyjuk. Hozzáadjuk az ecetet.
A botmixert a keverőtál aljára helyezzük.
Alacsony fokozaton tartsuk ott egy helyben a mixert 10 másodpercig. Másik 10 másodpercig lassú körkörös mozdulatokkal keverjük az összetevőket a tál alján. Kezdjük el felemelni a botmixert a keverék fél magasságáig, addig, amíg az láthatóan besűrűsödik. Most fel-le mozgatva a mixerrel összekeverjük a masszát, úgy hogy a maradék olaj is jól bedolgozódjon. És kész is a saját készítésű, egészséges majonézünk! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A receptről készült videó itt látható.

{youtube width="400" height="266"}WI3avcBQJUc{/youtube} 

Forrás: naturahirek.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek