Otthon készült
Egy nagy cserepes bazsalikom, kevés fenyőmag, sajt, olivaolaj és már kész is…
Vendégmarasztaló „nyerő” grillköretek
18 jún. 2013
Persze, persze… Nagyon klassz a kellemesen fűszerezett, grillen készített hús és a…
Miben és mit főzzünk, mikor, mit fogyasszunk? Miért a családanya jelképe a…
A legvajabb vaj a teavaj: készítsünk házilag!
13 jún. 2013
Mit is keresne a finom ízek között a margarin? Semmit. Éppen ezért…
Pektin-egyszeregy kezdő háziasszonyoknak
08 júl. 2014
A pektin olyan természetes zselésítő anyag, amit egyre több háziasszony használ lekvárok,…
Koriander és a kulináris lelkiállapot
28 jún. 2014
Gyűlölöd, netán imádod? Melyik táborba tartozol? Mert kevés olyan fűszer jut eszembe,…
Találtam a bolhapiacon egy 1957-es kiadású szakácskönyvet, amelyben nagy-nagy örömömre híres emberekkel…
Bár lassan vége a bodzavirág-szezonnak, még nem késő, hogy kipróbáljuk egy finomság,…
Ismerkedjünk meg olyan rovarölők elkészítésével, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak, így biztonságosan alkalmazhatók…
Tavaszi zöldségekkel töltött zsemle
24 máj. 2013
Újra itt a zöldségszezon, amire egész télen vártunk. Íme, egy egyszerű tavaszi…
Legalább háromszáz különböző féle mézet ismerünk világszerte. Hosszú ideig eláll, sokat fogyasztunk…
A papírbrikett-gyártás igen munkaigényes folyamat, ezért készítése csak a hobbikedvelőknek ajánlott. A…