Ripp-ropp elkészíthető: májaskence házi kivitelben
Egyik toplistás kencénk a kenőmájas, ami otthoni elkészítés esetén finomabb a bolti pléh dobozosnál, ráadásul semmilyen tartósítószert nem tartalmaz.
Ha az embernek „májaskence” ehetnéke támad, vesz a hentesnél egy kis májat és ripp-ropp elkészítheti a finomságot. Íme a recept!
Hozzávalók: 0,5 kg sertésmáj, 10 dkg füstölt szalonna, 1 főtt tojás, 1 fej hagyma, 10 dkg vaj/margarin, mustár, só, bors.
Elkészítése: a májat megfőzzük, de a főzővízbe ne tegyünk sót, mert attól köztudottan kemény lesz a máj. Miután megfőtt, hagyjuk kihűlni, utána ledaráljuk a szalonnával, hagymával és a tojással együtt. A masszát jól összekeverjük, hozzáadjuk a vajat. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerinti mustárt adunk hozzá.
Ha nincs benne a mindenki szája íze szerinti mustár, akkor akár íztelennek titulálhatjuk! Ha nem vagyunk az eredménnyel megelégedve, akkor első körben egy falathoz kell tenni egy pici mustárt, ez könnyen „bejöhet”, ha nem, akkor a só a hunyó.
Kenyérre kenve, paradicsommal, paprikával, hagymával „kísérve” igazi kulináris élvezet. Egészségünkre!
Forrás itt!