Házilag készített fagylaltkülönlegességek

20 jún. 2013 Fekécs Edit

Meleg nyári napokon mi sem eshet jobban az emberi szervezetnek, mint egy hűsítő fagylalt, mely duplán is élvezetes lehet, ha mi magunk készítjük el. 

fagyi1Ismerjünk meg három, gyorsan és egyszerűen elkészíthető fagylaltot, melyek garantáltan sikeresek lesznek a család, a barátok körében.

Egzotikus: őszibarackos-gyömbéres
Hozzávalók: 5-6 dkg friss gyömbér gyökér - hámozott és vastagon szeletelt, 1/2 bögre víz, 1/3 bögre cukor, 2 db érett őszibarack.

Elkészítése: tegyük egy serpenyőbe a felszeletelt gyömbért, a vizet és a cukrot, és közepes lángon időnként kevergessük. A szirupot vegyük le a tűzről és hűtsük le.  A kész szirupot szűrjük le és a levét töltsük turmixgépbe, majd a feldarabolt őszibarackkal turmixoljuk össze. Formába öntve fagyasszuk.

Család kedvence: ribizlis-málnás-joghurtos
fagyi2Hozzávalók: 25 dkg gyümölcs, 1 db frissen facsart lime vagy citrom leve, 3 ½ teáskanál cukor, 2 dl joghurt, 1/2 csésze tejszín, csipet só.

Elkészítése: keverjük össze a gyümölcsöket, a lime levét és a cukrot. Villával törjük össze és 10-15 percig hagyjuk pihenni. Ez idő alatt egy külön tálban keverjük össze a joghurtot, a tejszínt a cukrot és a sót, majd óvatosan vegyítsük hozzá a gyümölcspépet. Töltsük jégkrém-formába vagy fagyasztótálba,  és 3-4 órán át fagyasszuk.

Mohító álom: 18 éven felülieknek
fagyi3Hozzávalók: 1 nagy marék mentalevél, 1 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 2 csésze fehér rum , másfél csésze szódavíz,   1/2  csésze friss lime juice.

Elkészítés: a mentalevélből, a cukorból és a vízből készítsünk szirupot. Forraljuk fel a vizet és tegyük hozzá a cukrot és a mentalevelet. 3-4 percig „főzzük”, majd a tűzről levéve hagyjuk állni fél órát. Szűrjük le és keverjük össze a rummal, szódával és citromlével. Öntsük formákba  és fagyasszuk legalább egy éjszakán át.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek