Ültessünk fehér virágokat a kertbe

25 jan. 2015 Borbás Ági

Belső terek esetében régóta divat a fehér és árnyalatainak használata. Ám ha kertről esik szó, ritka, hogy bárki a fehér szín mellett tenné le voksát.

feher

Az udvaron szeretjük inkább a színek kavalkádját, vagy néhány hasonló árnyalatra építve inkább az élénkebb ágyásszíneket. Pedig a fehér nyugalma csodás harmóniát áraszt a kertben.

A fehér szín békét, eleganciát és világosságot áraszt

Legyen szó, akár tulipánról, cseresznyefáról, margitvirágról vagy a virágok királynőjéről, a rózsáról. Már a télvégi tavaszhírnökök -a hóvirág, a hunyor - különös hatással vannak ránk, de a folytatásként megjelenő fehér nárcisz és harangláb, majd a fehér pünkösdi rózsa is ugyanazt a hatást éri el.

Ezek után már nem kérdés, hogy a nyáron illatozó fátyolvirág vagy hortenzia, lángvirág, de akár a fehér virágú mályvarózsa is mind ragyogó fénypontjai lehetnek az ágyásainknak. Ha árnyékos kertről van szó, akkor a levél dísznövények is a listánkra kerülhetnek, mert csak ott mutat igazán a krémfehér és zöld szín párosítása.

feher3

Az első fehér virágú növény elültetése nagy változást hoz a kertbe, és a mi kertről alkotott elképzelésünkbe is. Érzékeljük megnyugtató látványát, miközben az esti szürkület kiemeli szépségét és szinte világítani látszik a sötétedő tájban. Egy árnyékos kertsarkot erre a színre és árnyalataira építeni különleges élményt jelent. Egyenként fedezhetjük fel, hogy a fehérnek mennyi árnyalata létezik a természetben is, ami  miatt biztos nem lesz unalmas az eredetileg egy színre épülő vidéki ágyás. Találunk majd benne vakítóan fehéret, krémesen bársonyosat, de akár cirmost is. Meglepődünk majd, hogy milyen intenzitású színkavalkád fogad minket a kertszezon ideje alatt még egy eredetileg hófehérre tervezett ágyásban is.

Képek videóban a fehér virágokról:

{youtube width="400" height="266"}V8RTRgEgsAI{/youtube}

Forrás: Dekor és Mentha

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek