A diós, tejszínes csábító - Ennek nem lehet ellenállni

23 okt. 2015 Tartalomszerkesztő

A diós sütiknek nincs párja. Az alábbi süti viszont tejszínnel is kényeztet, mind e mellett kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik, hiszen sütés nélkül az asztalra varázsolható.

 

dios

 

Hozzávalók a laphoz:

20 dkg háztartási keksz

10 dkg apróra tört dió

10 dkg vaj

2 evőkanál cukor

2 evőkanál tejszínhab

 

A középső réteghez

10 dkg vaníliás keksz

2 tasak vaníliás cukor

0,5 dl tej

 

A krémhez:

1 tejszínes pudingpor

4 evőkanál cukor

4 dl tej

4 dl habtejszín

2 evőkanál porcukor

2 tasak habfix

 

A tetejére:

5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor

Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval, vagy a kakaóporral. Lehűtjük és szeletelhetjük is. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém megszilárdul, de ettől még mázolódhat!

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek