Ilyen sült almát még biztos, hogy nem ettetek

26 okt. 2015 Fekécs Edit
 

Próbáltatok már almából valódi ínyencséget készíteni? Ha nem, akkor ezt a receptet nektek találták ki.

 
 
 
 

Ehetjük reggel, délben, este vagy napközben bármikor. Megunhatalanul finom és mindössze egy maroknyi összetevőre van szükség, ami valószínűleg már most is rendelkezésünkre áll.

 

Hozzávalók

- 2 db alma

- 4 db karamellcukorka

- 1 teáskanál fahéj

- 3 teáskanál cukor

- 2 teáskanál vaj

- 1 teáskanál liszt

 

Így készítjük

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra

2. Vágjuk le az alma felső negyedét

3. Egy fagyiskanállal vájjuk ki az alma közepét

4. Kis késsel szeljük körbe az almát ( a videón jól látható a hogyanja)

5. Tegyük az almát egy serpenyőbe, sütőtálba és helyezzük bele a 2-2 karamellt

6. Melegítsük fel a vajat a cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet és a fahéjat

7. Tegyük a sütőbe és 170-180 fokon kb 25-30 perc alatt süssük készre. Ha még nem puhult meg az alma, további 5-10 percig tartsuk a sütőben.

8. Tálaljuk és a további élvezetért párosíthatjuk vanília fagylalttal.

 

Ínyenc perceket kívánunk!

 
 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek