Törjük meg az egyhangúságot-Nem mindennapi kerti szegélyek

01 aug. 2015 Botos Dalma

Igazán gyönyörű és kreatív virágágyást szeretnénk? Nézzük meg mások milyen módokat találtak arra, hogy szebbé varázsolják őket! Némi kutakodás után magunk sem hittünk a szemünknek, hogy milyen szegély ötleteket találtunk!  Valószínűleg ezek valamiféle tündérvilágból csöppentek ide, mert hihetetlenül vadak és mesések. Vessünk csak rájuk egy pillantást! Nem gyakran találkozunk ezekhez hasonlóval, igaz?
1. Pozsgások és csövek
Rusztikus báj és pozsgások. Ámulatra méltó kombináció. Ez az amire a virágágyásunk várt.
2. Régi kerekek
Ha van elfekvőben néhány régi mezőgazdasági járműről lepattant kerekünk, mindenképp csináljunk belőlük szegélyt! Tökéletes kontrasztban áll majd az ütött - kopott , a virágzó kerttel.Sokkal vonzóbb, mint a szilárd fal vagy a csak lazán egymásra dobált kövek. A rendezett hatást a vezetékekel érték el. Figyelemfelkeltő és szép munka!

3. Kék üveg fal

Egy kis gyűjtögetés után végre tenni is tudunk! Képzeljük el a hatást amikor a nap sugarai megcsillannak az üvegeken! Fantasztikus!
4. Alacsony sánckas
5. Kavics-árok
Válasszuk el a gyepet vagy a kertet keskeny, árokba helyezett fehér sima kövekkel. Érdekes kontrasztot és rendezett hatást érhetünk el vele.
6. Terrakotta cserépben
Rengeteg vicces dolgot lehet csinálni virágcserépből, de a csúcsok csúcsa ez a szegély!
7. Vegyes palackok

Takarékoskodjunk az olcsó tányérokkal is. Hasznát vehetjük a kertben, mielőtt még szakításra adjuk a fejünket. Lehet még belőlük csinos szegély!A palackokat teljesen nyomjuk a földbe azért, hogy ne zavarják a kilátást a kertre. Ötletes újrahasznosítás!
8. Fatörzsek
Az üvegpalack út és a fatörzs szegély, lehet, hogy nem túl leleményes, de természetesen a kreatív kertészek megjegyezték, hogy nehéz egyenes vonalban tartani a virágokat. Igaz, ami igaz.
9. Étkészletek

 
Forrás: hometalk.com

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek