Most ültess jácintot karácsonyra!

10 okt. 2012 Administrator

jacint2Ha nem győzöd kivárni a tavaszt, akár már a karácsonyfád alatt is ott viríthat az illatos jácint. Várakozásra nincs most idő, gyorsan kell cselekedni.
Ha nem győzöd kivárni a tavaszt, akár már a karácsonyfád alatt ott viríthat az illatos jácint.

A tavaszi virágokhagymáit ezekben a hetekben kell elültetni a kertben, azonban ha szeretnéd már télen feldobni a lakást néhány vidám jácinttal,azt is most kell előkészítened.

Szerezz be úgynevezett előkezelt jácinthagymákat - melyek direkt arra valók, hogy télen virágoztassuk őket - és laza virágföldet! Egy cserépbe úgy ültesd el a hagymákat, hogy a teteje kissé kiálljon a földből, majd locsold meg! Ezután a cserepet helyezd el egy olyan helyiségben, ahol sötét és legfeljebb 7-9 fok van. Ideális lehet például a pince, de ha nincs elég sötét, a cserepet takard le például egy kartondobozzal!

8-12 héten belül a hajtások 2-3 centiméteresre nőnek, ekkor vidd át a növényt egy még mindig hűvös, de világos helyiségbe! Ahogy megjelennek és színeződni kezdenek a bimbók, beviheted a meleg szobába, ahol napokon belül teljes szépségében kivirágzik.

Forrás: nlcafe.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek