Ínycsiklandozó nyári zöldségtekercsek
Ezek a különleges zöldségtekercsek igazán finomak és frissítőek testnek- léleknek egyaránt. Tökéletes ropogtatnivaló a nyári időszakban chipsek helyett. Egy grillezős estén például garantáltan ütős előételként szolgálhat.
Hozzávalók:
cukkini
1 darab lágy krémsajt
1/8 teáskanál só
zöldségek
Elkészítés
1. lépés : szeljünk a cukkinikból vékony szeleteket
2. lépés : kenjük meg a szeleteket 1-1 evőkanál krémsajttal és helyezzük rá a kedvenc zöldségeinket hosszú csíkokra vágva.
3. lépés : szorosan tekerjük őket össze, nagyjából úgy, mint a sushit. A krémsajt szolgál ragasztóul,hogy ne essen szét az egész. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten kb 1 órát.
Több ízvariáció:
Piros paprika- bazsalikom
Keverjünk össze 1/2 csésze apróra vágot sült piros paprikát és keverjük össze a krémsajttal. Töltsünk a tekercsbe bazsalikomot, paprikát és zöld almát.
Ázsiai kert
Keverjünk a krémsajthoz 1 evőkanál szójaszószt és 2 teáskanál friss citromlevet. Töltsünk a tekercsbe retket, zöld hagymát és sárgarépát.
Vega chili
Keverjünk a krémsajthoz 1/2 csésze felaprított cheddar sajtot és 1 teáskanál chili port. Töltsünk a tekercsbe koriandert, uborkát és jicamát.
Villámgyors körte
Tegyünk a krémsajthoz 1 evőkanál tormát 1/2 és 1 evőkanál metélőhagymát. Töltsünk a tekercsbe petrezselymet, körtét és zellert.