Gyerekszoba-felújítás: két legyet egy csapásra!

29 aug. 2012 Kovács Dénesné

gyerekszoba1A nyár végén egyre nehezebb a gyerkőcöket lekötni, illetve tartalmas időtöltést találni nekik, hiszen a szünidőben sok-sok új dolgot kipróbálhattak.

Hamarosan kezdődik az iskola, az óvoda - sóhajt fel gyermek, s szülő egyaránt. Valaki várja, valaki félelemmel van teli, és irtózik még a gondolattól is, hogy szeptember kopogtat be az ajtón.

Ebben a nehéz időszakban hasznos időtöltés lehet egy kis gyerekszoba-felújítás. Csak ötlet kell hozzá, pénzt nem igényel. A gyerekek régi játékait összepakoltathatjuk velük, s három dobozba szortírozzuk. Az egyik doboz a még használható, a második doboz az ajándék rászorulóknak, a harmadik doboz pedig a használhatatlan vagy barkács doboz. A használhatóba kerülnek azok a játékok, amelyekkel még szívesen játszik a gyerek. A második

doboz ismerős nagycsaládosoknál vagy segélyszervezetnél landolhat. A harmadik doboz pedig a törött, lyukas játékokkal egy kincsesláda lehet a későbbiekben. A szemetesbe csak olyat tegyünk, amiből újrahasznosítással se tudunk semmit sem készíteni.

gyerekszoba2Miután végeztünk a játékokkal, jöhetnek a ruhák! A kislányok szívesen öltözködnek, a fiúkat pedig egy kis vesztegetéssel rá lehet bírni a ruhapróbára. Így megláthatjuk, mely ruhákat nőtte ki csemeténk a nyáron, és melyik szakadt el, esetleg maradt foltos. Jöhet a három ismerős szelektálós doboz! Az első legyen a jó ruháé, a második a segélydoboz, a harmadik pedig a selejt- vagy barkácsdoboz. Így gyorsan kiürül a ruhásszekrény is! Összepakoltak a gyerekek és lett néhány üres polcuk.

A kiürített szekrényeket nedves törlőronggyal ki is törölhetjük. Száradás után a gyermek szülői segítséggel kedve szerint teheti vissza a kedvenc játékait és a jó ruháit is a szekrényébe. Az íróasztalból is ki kell válogatni a régi füzeteket, könyveket, íróeszközöket. Célszerű egy dobozba beletenni az egészet és a dobozra ráírni a tartalmát, így a későbbiekben könnyebben megtalálható lesz a keresett tanszer. Az üres íróasztalt is portalanítjuk.

A szorgos munka gyümölcseként tudjuk, milyen ruhákat kell vásárolni, melyeket nőtte ki a gyermek. Egész napos elfoglaltságot találtunk és még a játékok is a helyükön pihennek. Így várhatjuk a szeptembert, talán egy kicsit jobb kedvvel…

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek