Feldobják a kert hangulatát színpompás virágok

29 ápr. 2012 Krivarics Ditta

viragvasarlas1Itt van a virágültetés időszaka, akad tennivaló bőven. Sok kérdés is felmerül: mit, hová és hogyan ültessünk, egyáltalán milyen palántát vásároljunk? 
A vásárlásnál ne hagyjuk elcsábítani magunkat az egyre fantasztikusabb kínálattól: tartsuk mindig szem előtt, hogy hová keresünk virágot. Általában a virágárus tudja, hogy a kinézett palánta milyen viszonyokat kedvel, ám ha nem tudja, akkor ismeretlen növényt ne vegyünk meg.

Ha a virág tervezett helyén a kertben, az ablakládában vagy az erkélyen folyamatos a napsütés - vagyis déli fekvésű –, akkor olyan fajtákat válasszunk, melyek a tűző napot szeretik vagy legalábbis elviselik.

viragvasarlas2 A petúnia és a muskátli bírja a tűző napot, de csak sok vízzel. Ezeket a virágokat minden nap locsoljuk meg: a legjobb esténként, de ha a ládában, vagy cserépben tartjuk, akkor napközben nagyon átmelegedhet a gyökerük, ezért reggel és este is öntözzük meg. Tűző napra nem szabad gumós begóniát, vagy fuksziát ültetni.

A színek összekombinálása egyéni ízlés kérdése, de legalább ilyen fontos a palánta kiválasztásánál az is, hogy közös ládába, kaspóba csak azonos igényű növényeket ültessünk össze, mert így sok csalódástól kímélhetjük meg magunkat. Ha egy vízigényes árnyékkedvelőt mondjuk a szárazabb viszonyokat kedvelővel keverünk, akkor valamelyikük biztosan senyvedni fog.

További ötleteket és tanácsokat itt találsz!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek