A feledékenység „ára”: magról kelő muskátli

23 máj. 2012 Virágné Fejes Éva

muskatli1Kedvenc virágaim egyike a muskátli. Lehet az hagyományos, vagy futó, piros vagy fehér, mindegy, csak muskátli legyen. Mert virágpompájában csodálatos!

Nálam a gyerekszoba szolgál növényteleltetőnek, ahol a hőmérséklet 10-12-fokra van beállítva. Tavaly az egyik muskátlim tömve volt virággal, így ezt a teleltetés kezdetén az ablak belső részébe tettem, hogy gyönyörködhessünk benne a hűvös napokon is. Az idő múlásával a virágok elnyíltak, leszáradtak. Egyik öntözés alkalmával nem vittem magammal a komposztos kisvödrömet,  hogy a leszáradt, sárgult leveleket beledobjam, így letörtem a muskátli elszáradt virágát, melyen néhány termés is látszódott. Odatettem a muskátli tövéhez, mondván, majd legközelebb kidobom. „Ráfelejtettem”, elmaradt a kidobás, és lám, picinyke csoda történt.

Nagy meglepetésemre idén tavasszal apró kis magról kelt muskátlik lepték el a cserepet. Olvastam valahol, hogy a mindenki által ismert dugványozás mellett magról is szaporítható a muskátli, bár eléggé macerás.

Hát ennyire az. Csupán a cserépben kell felejteni az összegyűjtött, elszáradt virágokat…

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek