Ha nyár, akkor szabadtéri elfoglaltságok

20 jún. 2012 Horváth Rita

szabadidosprogramok-rockliffehallcomSzép, nyári időben vétek lenne a négy fal közt ücsörögni. Feltöltődünk boldogsághormonokkal, s remek alkalom, hogy a szabadtéren üssünk el néhány órát.

A napsütéses időben kevésbé vagyunk stresszesek, sokkal jobban érezzük magunkat, mint a téli időszakban. Ugyan az idősebb embereknek már több gondot okozhat egy-egy távolabbi kiruccanás, nincs annál jobb, hogy a friss levegőn töltsük el szabadidőnket, akkor is, ha csak a kertig jutunk.

A kültéri tartózkodásnak megvannak a maga előnyei. A legfőbb profit a napfény elnyerése, amely D-vitaminnal tölti meg lényünket, ami pedig az agy, a csontok és az izmok megfelelő működéséért felelős.

Ha nincs ötleted, hogy merre indulj, hova menj, akkor mi most adunk néhány tippet, mit próbálj ki ezen a nyáron.

Nézz meg egy sporteseményt. – Az összecsapás lehet akár egy gyerek focimeccs, vagy épp egy naphosszig tartó profi sportvetélkedő. 

Horgássz. – Annál szórakoztatóbb élmény nincs is a világon, mint mikor egy tó mellett a természet lágy ölén relaxálsz abban a tudatban, hogy bármelyik pillanatban horogra akadhat a vacsorád.

Légy turista. – Ismerd meg közelebbről lakóhelyed. Ha városban élsz, akkor ülj fel egy nyitott buszra, ha egy vidéki településen, akkor kérj meg egy „őslakost”, hogy vezessen körbe lakóhelyeden. Meglepődve tapasztalod majd, hogy szinte semmit nem tudsz róla.

Csobbanj egyet. – A legüdítőbb felfrissülést nyújtja, ha úszol egy kicsit egy optimális hőmérsékletű fürdővízben. Olykor még az is megteszi, hogy a lábadat lógatod csak bele.

Sétálj. – Nem feltétlenül kell mindig előre megtervezettnek lenni utadnak, olykor lehetsz spontán is. Alapvetően jót tesz a léleknek, ha a verőfényes napsütésben bandukolsz, de a hőségben kellőképpen vigyázz egészségedre is.

szabadidosprogramok-birdsforevercomCsodáld a madarakat. – Tégy egy madárházat, madáretetőt, vagy madárfürdetőt a kertedbe, és élvezd, ahogy a természet varázslatos repülőállatai kopogtatnak kapudon.

Kerékpározz. – Ha nincs biciklid, akkor bérelj egyet.

Eregess sárkányt. – Menj egy parkba, vagy egy tó környékére, és gyakorold a sárkányeregetés tudományát.

Piknikezz. – Remek időtöltés, főleg barátokkal, vagy családtagokkal egy parkban vagy egy játszótéren.

Ünnepeld az ünnepeket. – Rengeteg közösségi rendezvény akad nyáron, ahova ellátogathatsz. Ilyen például a június 23-24-én megrendezésre kerülő Nagyhalászi Gólyafesztivál is.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek