Fantáziadús trükkök befőttes gumival

22 jún. 2012 Vaskor Máté

befottesgumi-publicdomainpicturesnetNem tudod, hogy mihez kezdj a mindig útban lévő befőttes gumikkal? Garantáljuk, hogy a cikk elolvasása után nem csak befőzéskor használod majd azokat.

Szinte hihetetlen, hogy szórakoztató, praktikus módon is felhasználhatod a befőttes gumikat, gumikarkötőket. Ha eddig csak a lekváros üvegek nyakán illetve a csuklódon hordtad azokat, akkor itt az ideje, hogy változtass egy kicsit, és megtudd, hogy valójában mire is jók ezek az apróságnak tűnő hasznos csecsebecsék.

Könyvjelzőnek. – Ellentétben a papír könyvjelzőkkel, a befőttes gumi biztos, hogy nem csúszik majd ki a helyéről. Tekerd körbe a borítón és azon az oldalon, ahol tartasz. Ugye, milyen egyszerű?

Tolltartónak. – Az állandóan szanaszét lévő íróeszközöket egy gumi segítségével könnyen lehet rendszerezni.

befottesgumi-mybigtopicscomElemek csoportosítására. – Ha otthonodban sok az akkumulátor és nem tudod, hogy épp melyik van feltöltve és melyik vár töltésre, néhány gumi segít a könnyebb átláthatóságért. Mindössze annyi a teendőd, hogy fogsz két különböző színű gumit, s az egyikbe a lemerült, a másikba a feltöltött elemeket teszed.

Vezetékek rendezésére. – Frusztráló érzést jelenthet, ha látod azt a rengeteg kesze-kusza kábelt és vezetéket lakásodban, amelyek az elektromos berendezésekhez szükségesek. A hosszú kábelek felesleges részét tekerd össze egy gumival, majd az összes vezetéket fogd be egy másikba.

Űrtartalmak megjelölésére. – Olykor nehéz megállapítani első pillantásra, hogy mennyi olaj, vagy bor maradt az üvegben. De ha egyszer rájössz, akkor fogj egy gumit és húzd az üvegre, hogy a legközelebbi elővételkor már ne kelljen rajta gondolkoznod.

Takarékoskodásra. – A folyékony szappanok tubusai egy nyomásra is mértéktelenül sok illatszert adnak ki magukból. Ugye nincs szükséged annyira egy-egy kézmosáskor? Ha nincs, akkor tekerj gumit közvetlenül a nyomófej alá, hogy ne engedje azt oly mélyre.

befottesgumi-apartmenttherapycomAlmaszeletek frissen tartására. – Az almadarabkák gyorsan barnulnak. Ám egy gumi hozzájárulásával ezt is megelőzheted! Ha később szeretnél zamatozni, akkor rendezd a szeleteket az alma eredeti alakjába, és fogasd meg azokat gumival.

Italod felismerésére. – Egy vidéki bálban, vagy épp a csopaki Olaszrizling Éjszakája rendezvényen nehézséget okozhat, hogy kié melyik ital, kié melyik pohár. Mivel te előre gondolkodtál, lesz nálad egy gumi, amivel meg tudod jelölni saját itókádat.

Seprű megújítására. – Elhasználódott, rojtos nagymamád által készített seprőd? Nem kell egyből újat venned. Nagyjából a közepénél húzz rá egy befőttes gumit.

Viasz csöpögésének megállítására. – Sokunknak elege van, hogy a gyertyáktól az összes terítőnk viaszos lesz. Megelőzhető a probléma, ha a gyertya törzsére vastag gumiszalagot helyezel el.

Időlegesen lelassítja a szivárgást. – Ha valamely cső kilyukad a lakásban, akkor az első dolgod az legyen a szerelő hívását követően, hogy körbetekered gumiszalagokkal az érintett területet. Ideiglenesen jó megoldás, valamelyest lelassítja a szivárgást.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek