Újbor és asztalt szilvás véreshurka is kóstolható a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán
Gasztronómiai különlegességek, újborok és színes programok várják a látogatókat a budapesti Millenáris B épületében a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán.
Több mint 100 különböző ízű hurkát, kolbászt szalámit és 30 féle újbort kóstolhatnak végig a „kíváncsiskodók” a november 16-18. közötti rendezvényen.
A kínálatban olyan különlegességekkel találkozhatnak a látogatók, mint a rozmaringgal ízesített országkolbász, az aszalt szilvával töltött véreshurka, a kukoricadarával készített bácskai májas hurka vagy a kacsa-, illetve libakolbászok. Az újdonságok mellett természetesen a vásáron már-már megszokott színvonalon, minőségben azonban eddig ismeretlen különlegességekkel is képviseltetik magukat a 120 magyar termelő által előállított mézek, lekvárok, szörpök, sonkák, sajtok, pálinkák, fűszerek és tejtermékek is.
A tradicionális magyar gasztronómia ékességei mellett nem maradhat el a szórakozás sem, így a kóstolás közben mindenki kedvére választhat a színes programok közül. A szervezők most sem feledkeztek meg a vásárra kilátogató családokról, így a gyerekeknek napközben az Alma (szombat) és a Kolompos (vasárnap) együttes zenél, míg a felnőtteknek este a Balkán Fanatik (péntek) gondoskodik a jó hangulatról. A koncertek mellett a színpadi programok között szerepel a csokimikulás készítés, mézpergetés, téli fagyi készítés és különböző szakmai beszélgetések.
A belépő mellé, mindenki megkóstolhatja az idei szőlőtermés első hírnökét a 2012-es újbort, valamint vendégünk egy kolbász vagy hurka üdvözlőfalatra. A vásárra a 12 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.