Nyugattól-keletig a nógrádi erdőkben

07 jan. 2015 Administrator

Három Nógrád megyei helyszínen, a Börzsönyben, a Cserhátban és a Medves-vidéken került sor nagyszabású idegenforgalmi fejlesztésekre.

erdesz2Ezeken a területeken összesen 358 millió forint uniós támogatással korszerűsítette a regionális turizmus fellendítésében szerepet játszó látványosságokat a balassagyarmati székhelyű Ipoly Erdő Zrt. az elmúlt időszakban.

Lengyel László, a társaság közönségkapcsolati vezetője elmondta: a

„Nyugattól-keletig a nógrádi erdőkben” című beruházás-sorozat

részekén a Somoskői Vadaspark fejlesztése még zajlik, átadása 2015 tavaszán várható. Itt kirándulóközpontot alakítanak ki, ehhez biztosítják az infrastrukturális feltételeket, bővítik a tájékozódást, az információszerzést, a hosszabb tartózkodást lehetővé tevő szolgáltatásokat. Ennek részeként már áll a fogadóépület, illetve kialakítják az állatok takarmányának tárolásához szükséges gazdasági létesítményt, valamint az állatsimogatót Somoskőn.
erdesz1A közönségkapcsolati vezető kifejtette: az elmúlt évben az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai fejlesztéseinek köszönhetően a Börzsönyben megújult a kilátó a Csóványoson, Nógrád és Pest megye határán. Az itt álló geodéziai mérőtorony eddig nem volt alkalmas turisták fogadására.
A másik, az idegenforgalomban fontos szerepet játszó helyszínen,

Szendehely-Katalinpusztán egy új élményparkot hoztak létre,

kerti vasúttal, mini kilátóval, kötélpiramissal és egy Nógrádot bemutató térgrafikával.
Lengyel László hozzátette: a regionális turizmus fellendítése érdekében az erdészeti társaság új web-oldal üzemeltetését is megkezdte: http://nyugattolkeletig.ipolyerdo.hu/
Az Ipoly Erdő Zrt. 64 ezer hektár, állami tulajdonú erdőterületet kezel Nógrád és Pest megyében – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek