Nem a nyarat hosszabbítják, hanem új szezont teremtenek ősszel a Balatonnál

25 szept. 2015 Administrator

Kedvezményes menük, programok sokasága: ez is jelzi, hogy a nyár végén nem zárt be a Balaton, következik a nagy őszi kavalkád.

 

 

A Balatoni Regionális TDM Szövetség szoros együttműködésben a helyi és térségi TDM szervezetekkel 2015-ben is megszervezi az őszi Nyitott Balaton programsorozatot. Az egész régiót átfogó akcióra szeptember 25. és október 5. között kerül sor.
 

Alapvető céljuk továbbra is megmutatni, hogy a Balaton régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem az őszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ellátogatni a magyar tengerhez. Kerékpár- és gyalogtúrák, nordic walking, vízi sportok, gasztronómiai, zenés élmények, gyermekprogramok, vagy csak gondtalan napfürdőzés várja a vendégeket az őszi melengető napfényben a Balaton-parton.

 

 

A kampány idején összesen 162 programmal várják a vendégeket a tó körül, több vendéglátóhely kedvezményes menüket kínál, és a csatlakozó szállásadók 20 százalékot engednek szobaáraikból. Az akcióhoz 182 szálláshely és 86 vendéglátóhely csatlakozott.

 

Az akcióval a balatoniak nem a nyári szezont akarják meghosszabbítani, hanem gyakorlatilag újabb szezont szeretnének teremteni.

 

Végezetül álljon itt egy Tihanyban élő lokálpatrióta gondolata arról, miért szerethető a Balaton - és például Tihany.

 

„Van egy hely a világon, amely minden másnál gyönyörűbb. És közelebb áll a szívedhez, mint bármi más. Fogalom és nem kézzel fogható dolog, amit iránta érzel. De ő maga megfogható, hisz minden nap érinted, ha szerencséd van. Ez a hely csodálatos különlegességet kölcsönöz. Merthogy barát itt minden mindennel.

 A visszhang is köszön régi cimborájának, a Balatonnak minden nap. Ő pedig elmondá a partjainak, és onnan tovább a hegyeknek, és már lassan az egész ország tudja, kit szeretsz, kinek nevét eldobtad a dombon! Felbukkan még itt pár kincs, a külső tó nádasa például suttogva beszél hozzád. A belsőben önmagad arcát nézheted. Este békabrekegésre alhatsz itt. Ott van még a csúcshegy, az őrtorony, melynek figyelmét semmi nem kerüli el, és büszkén emelkedik az égre, szilárd kitartással állva a sarat, amit a természet zúdít rá. Bolond ki nem veszi észre, egy kincses szigeten lakik.

Csak vigyázni kell rá. Aki meg nem tihanyi, azt sajnálom…”

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek