Nagy sikerük van az ingyenes vidéki kézműves szemináriumoknak
Januárban Kecskemét, Székesfehérvár és Nyíregyháza volt az első három állomása az Élelmiszerklub Alapítvány idén életre hívott rendezvénysorozatának.
Az ingyenes kézműves szemináriumok célja, hogy marketing, értékesítési és jogi ismereteket átadásával a helyi kistermelői élelmiszer- vállalkozások fejlődését segítsék.
A helyi élelmiszer-kézművesek mellett azokat is várták a szervezők, akik még csak tervezik vállalkozásuk elindítását. A másfél napos ingyenes programokon nem csak elméleti, de gyakorlati tudást is szerezhettek a jelen lévők. A három januári szemináriumra több mint 150 fő jelentkezett.
„A résztvevők aktivitása és az elégedettségi kérdőívek visszaigazolták, hogy helyes döntés volt a szemináriumi forma választása: rövid elméleti rész után gyakorlati és azonnal alkalmazható tanácsok és példák átadása. A résztvevők lelkesen és nyitottan vettek részt a szeminárium munkájában, sokat jegyzeteltek, kérdéseket nagy számban tettek fel. Emellett jövőbeni együttműködések is elindultak közöttük” – mondta Sárközy Ildikó, az Élelmiszerklub Alapítvány kuratóriumi elnöke.
A marketing ismeretek mellett a termelők megtanulhatták a kézműves élelmiszerek vásárlókhoz való eljuttatásának lehetőségeit és az értékesítés legfontosabb technikáit is. Akár a családi gazdaság bevételének növelése, akár a kézműves termékek ismertségének növelése volt a cél, a szakemberek segítettek eligazodni a hatékony piaci megoldások világában.
Az Élelmiszerklub Alapítvány első alkalommal indította útjára az előadásokat, melyeken a honlapján elhelyezett online regisztrációt követően ingyenesen bárki részt vehetett. A programsorozat áprilisban folytatódik három másik vidéki városban, így még több hazai kézműves élelmiszer-termelőhöz juthatnak el a szakértők hasznos gyakorlati tanácsai.
Forrás: elelmiszer.hu