Miért szeretett bele Sarródba a német pecás?

19 dec. 2014 Lantos Tivadar

Minden kezdet nehéz. Kellő elszántsággal, megfelelő hozzáállással, a vendéglátás elhivatott szeretetével viszont a kezdeti nehézségek áthidalhatók.  

sarrod1A sarródi Turi Vendégház júliusban nyitotta meg kapuit Turi Lajosné Gizike néni vezényletével.

- Az apropót az adta a vendégház nyitásra, hogy nagy a családi házunk, és szeretünk emberekkel foglalkozni. Az emelet megüresedett, némi átalakítással minden igényt kielégítő vendégházat tudtunk létrehozni. Emellett abban is bízom, hogy a fiamék átveszik az üzemeltetést, és stabil megélhetést is biztosít számukra ez a falusi vendégház – mondja el Gizike néni.

A Turi család több lábon áll, a vendégház működtetése mellett

40 hektáros családi gazdaságot

is visznek. Gizike néni szülei is mezőgazdasággal foglalkoztak, férje, Turi Lajos viszont a fertődi szakközépiskolának volt az igazgatója, 2002-ben ment nyugdíjba. Ám az aktív élet számára még nem ért véget, felkérték, hogy méresse meg magát Sarród polgármesteri székéért, amit el is nyert. Az idei év októberében már nem indult újra, befejezte a pályafutását. Most több ideje lesz a vendégházban a vendégekkel foglalkozni, valamint a családi gazdaságba is be tud segíteni.

- Voltak már eddig is szép számban vendégeink, mindenki megelégedéssel távozott. Azt mondták 2015 nyarán is szeretnének hozzánk visszatérni. Bevallom nagyon jólesett ezt hallani, az ember egy kicsit úgy gondolja, volt értelme a munkájának – mondja el Turi Lajosné Gizike néni.

sarrod3A szállás valóban első osztályú, a kiszolgálás is remek. A pihenéshez azonban elengedhetetlenek a megfelelő programok. Sarród a Fertődi kistérségben helyezkedik el, a Fertő Hanság Nemzeti Park mellett. A fokozottan védett területen 12 páratlan ritkaságú növényfaj számos állatfaj, gazdag madárvilág figyelhető meg. Lehetőség van szervezett túrákra, tanösvények látogatására is.

A kerékpárosoknak igazi paradicsoma a környék,

könnyedén átkerekezhetnek Ausztriába. – Az egyik legizgalmasabb dolog kenuzás közben megfigyelni a védett madarak élőhelyeit. De a környék is számos látnivalót tartogat a hozzánk ellátogatóknak. Fertőszéplakon nemrég újították fel a Széchenyi Kastélyt, de a közelben van Nagycenk is. Az osztrák határtól 6 kilométerre van a Turi Vendégház. A kerékpárút előttünk megy el, amin keresztül az egész Fertő-tó megkerülhető – teszi hozzá Gizike néni.

A vendégek visszajelzései alapján is elmondható, hogy a környék gyönyörű. A vendéglátók kedvessége is nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy valaki a szabadidejét Sarródon töltse el.

– Egyik német vendégünk, aki a családjával jött, állandóan pecázott. Amikor eltöltötték nálunk az egy hetet, és szombaton elment, másnap küldött egy e-mailt, újra megköszönt mindent, és elmondta, hogy alig várja a 2015. évi szabadságát, amit nálunk szeretne ismételten eltölteni. Jól esett ez a visszajelzés. Vendégeinket itt egy családias légkör fogadja, minden kívánságukat megpróbáljuk teljesíteni – teszi hozzá Gizike néni.

sarrod2- A vendégházban a kiszolgálásban és a munka legjavában a fiam barátnőjére alapozunk. A vendéglátással egyre kevésbé foglalkozom, hiszen sok az adminisztrációs munka. Régebben a szakközépiskolában dolgoztam könyvelőként, így ez a feladatkör testhezálló számomra – teszi hozzá Túri Lajosné.

Akár meghitt pihenésre, akár családi kikapcsolódásra a Turi Vendégház mindenre és mindenki előtt nyitott.

A lebilincselő szépségű táj,

és a környéken fellelhető látnivalók maradandó élményt adnak a kikapcsolódni vágyóknak. A Turi család mindehhez biztosítja a formát, a kereteket, a tartalommal már a vendégeknek kell megtölteni a pihenésük idejét.

További információk a Turi Vendégház weboldalán találhatók.

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek