Kultúrák és a természet harmóniája a pilisi Malomdűlő Farmházban

30 márc. 2015 Viant Katalin

A főváros közelében, de nyugodt helyen keresett otthont magának a család, amikor elegük lett a munkájuk miatti kényszerű különélésből.

malomdulo1Amikor az egykori lovas tanyát először meglátták, csak azt gondolták, valami hasonlót szeretnének ők is, ám másodszorra már tudták: ez a tanya kell nekik. S mert eladó volt, boldogan meg is vették, majd felújították, több részletben kibővítették, és ma már a szép nagy farmmal és kerttel körülvett hangulatos, tornácos, középütt háromszintes hosszú ház nemcsak a háromgyermekes család életének tökéletes színtere, hanem

– az angol férj édesanyjának ötletére –

vendégházként is családias, otthonos, teljes kikapcsolódást nyújtó békés sziget azoknak, akik a városból kilépve mielőbb élvezni szeretnék a természet közelségét.

malomdulo2A Malomdűlő Farmház, miként neve is mutatja, a Malom-dűlőben van, a magyar kultúra bölcsőjét jelentő Pilisben, a pilisborosjenői lankák között. S bár malmok már rég nincsenek a környéken, több patak, így a Határ-réti is itt csörgedezik a közelben, no meg itt csillog a napfény a Háziréti horgásztó mintegy 26 hektáros vízfelületén, ahová vendégeik nyugodtan kisétálhatnak, a tóban horgászhatnak, a patak partján játszhatnak a család gyermekeivel közösen, akik nagy kíváncsisággal és örömmel várják az érkezőket, főleg, a gyerekeket.

A farmház elnevezés sem véletlen.

A birtok lekerített gazdasági udvarában, a farmon, nevéhez méltón sok-sok állat – rackák, kecskék, tyúkok, kacsák, báránykák, négy kutya – éli békésen életét, de a vendégek is hozhatják kedvenceiket. Az állatok ellátásába, gondozásába és a kiskert időszerű munkáiba is – palántázás, kapálás, locsolás – besegíthetnek a vendégek.

malomdulo3Gondozott és nagy a kert: van itt fedett szaletli sütés-főzéshez; csúszda, játszótér, ugráló, mászóka, babaház a gyermekeknek; nyitott medence nyári fürdőzéshez; kis tó aranyhalakkal és csobogó esti elmélkedéshez.

A farm szélén húzódó tornácos, szép, új, ízléses, nem hivalkodó megjelenésű ház belül igazi meglepetéssel szolgál. A család földszintes, tágas élettere szervesen kapcsolódik a háromszintes vendégházhoz, mégis elkülönül attól. Itt négy kétágyas és egy nagyobb szoba kapott helyet családok számára, természetesen külön fürdőszobákkal, valamint egy apartman, saját konyhával. Minden szoba eltérő színű falakkal, ehhez illő textíliával és szép névvel

(Ritz Rózsa, Nefelejcs, Szezám, Napraforgó, Connemara, Attic)

hívogat. A három szintet rusztikus, szép falépcsőn érjük el, szintenként hangulatos, közösen használható társalgók tárulnak fel – míves, fémberakásos, különleges indiai bútorokkal, hangulatlámpákkal, szőnyegekkel, festményekkel. Az ablakokból a tanya, a lankás táj, az erdők, a kis tó látható – és hallható a csend.

Modern építésű, mégis hagyományos külsejű a ház. Az indiai berendezés jól megfér az orvos nagyapa magyaros fafaragványaival, melyek részben a kertben láthatók, részben visszaköszönnek a tornác fa oszlopfőin, részben egy kis kiállítás keretében az egyik társalgó indiai szekreterén.

A kultúrák békésen jelen vannak a vendéglátásban is.

A vendéglátók angol vagy épp magyar reggelit, a környező erdőket-mezőket bejáró, fáradtan hazatérő kirándulóknak, biciklizőknek bográcsos vagy könnyű ebédet, vacsorát kínálnak, de ki-ki főzhet, grillezhet, tábortüzet rakhat maga is egy kis szalonnázáshoz. Aki szívesen látná itt vendégül barátait: meghívhatja őket, hisz a népes társaság el is fér, és a háziak segítenek is a vendégek kiszolgálásában. S mert itt a magyar és angol szó is természetes, „angol tanyasi nyári tábort” is szerveznek, hisz tudják, hogy tanulni is könnyebb móka és barátság légkörében, „természetes és egészséges környezetben”.

malomdulo4A Malomdűlő Farmházról érdeklődhetnek a 06-20-349-21-67-es telefonon, de nemcsak a kétnyelvű www.malomdulo.hu honlapon olvashatnak, hanem Davidnek, a ház urának köszönhetően, pár sort itt is. Íme:

„We welcome you to Malomdűlő Farmház for a genuine bilingual experience and a taste of England on your doorstep. Here, you will find a tastefully decorated country styled guest house, surrounded by an english garden, set at the foot of the Hungarian Pilis hills, on the outskirts Budapest.

We have a number of farm

animals, including sheep, goats, chickens and ducks, and four friendly dogs

who will be delighted to make your aquaintance! Escort them on a walk and you will be friends forever more!

Enjoy walking around the local fishing lake or through the countryside to local sites like ’Egri castle’, the remains of a film set where brave Hungarian defenders held out against the invading Turkish army.

It is perfect for those seeking a few days of tranquility, or equally, the house and grounds are ideal for hosting group reunions for families or friends, or small business conferences and team building initiatives.

malomdulo5Additionally, we offer E nglish speaking courses for children and adults.

We are a family business, providing a first class personal service to meet the needs of each visitor.  We are proud of our creation and we would be delighted to share this experience with you.”

További információk itt és itt.

(x)

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek