Három lakó él a körcsönyepusztai vadászbirodalomban

12 jan. 2015 Varga Klára

Vadászok, a természetet szerető családok, baráti társaságok, céges trénigek résztvevői keresik fel a leggyakrabban  a körcsönyepusztai Hubertus Vendégházat, amelyet tölgyfa-égerfa erdő és fenyves övez.

korcsonye1Dél-Baranyában, a Dráva mentén Pécstől 50 kmre a 3 ezer hektáros vadászterületen a Sellyei Vadásztársaság hivatásos vadászaival lőhetnek szarvast vagy vaddisznót azok a vendégek, akiket a vadásztársaság fogad. A vendégház udvarán a társaság elnökének két kutyája: egy magyar vizsla és egy bajor véreb lakik. Ha sebzett állat menekült el a vadászat során, ők azok, akik felkutatják a nyomokat. Különleges alkalmakkor egész napos hajtóvadászat is zajlik. Az egyéni vadászatok reggel, napkelte előtt és este sötétedés előtt két órával kezdődnek. Ha a vendégek reggel lőnek vaddisznót, a máját maguk elkészítik reggelire, de hús persze a vadásztársaságot illeti, és minden másban is a szabályok szerint járnak el. Mostanában a leggyakrabban osztrák, szlovák és szerb vadászok vendégeskednek itt.

korcsonye2A vendégháznak nincsen állandó étlapja, ha egy család vagy baráti társaság Körcsönyepusztára bejelentkezik, Nagy Judit üzletvezető felhívja őket egy-két nappal az indulás előtt, és közösen megbeszélik az igényeket. Ha úgy látja, akkor a

vadételek és az egyéni kívánságok

(húsmentes és diétás ételek) mellett örömmel mutatja be kollégáival az Ormánság ételkülönlegességeit, köztük a a kukoricadarával és füstölt hússal készülő ormánsági töltött káposztát és a hagymás-paprikás kötött gombócelevest.

korcsonye3A vendégházat általában olyanok látogatják, akik számára a csend, a nyugalom, a közösen eltöltött idő nagyon fontos. Körcsönyepusztán megvan a nyugalmuk, mindössze három ember él folyamatosan a pusztában. Az erdő szépségét, az itt élő és a vonuló madarak világát, a néha felbukkanó

vaddisznók, szarvasok, mókusok, nyuszik látványát

így zavartalanul élvezhetik. Az erdei séták a gyerekeket is lekötik. A puszta mellett, a kiszélesedett csatornában is sokféle madár fészkel. A vendégháztól 1 kmre, egy ligetes területen található Magyarország negyedik legidősebb, több száz éves tölgyfája, amely szerepel a matuzsálem fákról készült nyilvános jegyzékben is.

korcsonye4Olyan baráti társaság is járt már itt, akiket elsősorban az erdei gombák érdekelnek. A fotóalbumok tanúsága szerint nagyon gazdag és változatos zsákmánnyal tértek meg a vendégház udvarára. A céges tréning résztvevői favágásban és borácsos főzésben jelekedtek.

A Körcsönyepusztán, ahol a vendégház négy napraforgós besorolású, egyszerre 15-16 fő kaphat szállást egy-, két- és háromágyas szobákban. Nemrégiben épült a

filagória kemencével, és wellness szolgáltatással

is sikerült bővíteni a kínálatot: jakuzzi, szauna várja a vendégeket. Kondigép és pingpongasztal is rendelkezésre áll.

korcsonye5Akik egy hosszú hétvégét vagy még több időt töltenek el Körcsönyepusztán, szívesen ellátogatnak Villányba, hogy nemzetközi hírű magyar borokat kóstoljanak. Közel a siklósi vár is, vagy Harkány vagy éppen a Szigetvári Gyógyfürdő, sőt Pécsre szívesen belátogatnak Körcsönyepusztáról a vendégek.

További információk a vendégház  weboldalán és  Facebook-oldalán találhatók.

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek