Cigánymeggy fesztivál: újra bemutatkozik az agárdi pálinka
Az idei nyár sem múlik el cigánymeggy fesztivál nélkül. Az Agárdi Pálinkafőzde immár hatodik kulturális gasztronómiai ünnepére július 7-én kerül sor.
A pálinkafőzdében - az immár hatodik fesztiválon - az érdeklődők megismerhetik, hogyan is készül a valódi agárdi pálinka. A főzde 2009-ben az év legjobb főzdéje díjat nyerte, és 2011-ben az év legjobb pálinkáját készítették el itt. Természetesen nem csak nézelődni lehet, hanem kóstolni is.
A pálinka mellett a főzés játssza a főszerepet: a szakácsversenyen 14 étterem készít különböző finomságokat, majd tanyasi csirkéből „varázsolt” ételek kóstolóján vehetnek részt a vendégek. A kemencés finomságok, rétesek, grillételek és pálinkák megismerése közben a népművészeti kirakodóvásáron kézműves remekek is láthatnak az érdeklődők.
A szervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg: a kicsiket egész napos játszókert várja, ahol a pónilovaglás és az arcfestés idén sem marad el. A program esti zárasaként színpadi műsorral és koncertekkel kedveskednek a nagyérdemű közönségnek.