Az akvaristák is megpihenhetnek a Smaragd Vendégház dézsafürdőjében

17 dec. 2014 Lantos Tivadar

A Tisza-tó mellett, természethez közeli környezetben található Poroszló, ahol minden a víz, a környezet, a természet és élővilág szeretetéről szól.

smaragd1Páratlan élményben lehet része annak, aki megtekinti a száz esztendős kocsányos tölgyeket a Cserőháton, vagy ellátogat a Tisza-tavi Ökocentrumba; itt van ugyanis Európa legnagyobb édesvízi akváriuma, ahol még a fokozottan védett, éppen ezért egyedülálló viza is megtekinthető. Mindezek mellett számos élményt tartogat a település és környéke.

Ez alkalommal Lengyelné Bencze Viktória Smaragd Apartmanház vezetője kalauzol végig bennünket a környéken. - A Tisza-tavi Ökocentrum, a szabad strand, Poroszló kikötője is néhány lépésre van tőlünk. Vendégeink az aktív és passzív pihenés változatos formáit egyaránt megtalálhatják nálunk. A táj harmonikus szépsége nagyon alkalmas különböző túrákra;

a Tisza-tó körül a kerékpárút végig kiépített.

A Smaragd Apartmanház wellness részlege pedig a megfáradt kirándulóknak, nyújt felüdülést. A fedett helyen lévő, fával fűthető dézsafürdő igazán varázslatos pihenést és kényeztetést kínál – mondja el.

smaragd5A Smaragd Apartmanház az Ökocentrum védjegyével rendelkezik, ezért kedvezményes belépőt tudnak biztosítani a különböző rendezvényekre. A helyi minősítési rendszer a Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Közhasznú Kft. által létrehozott és működtetett tanúsító védnöki tábla, amelynek alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a szolgáltatás minőségének, a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára. Az egyedülálló és érintetlen park, mintegy 10 hektáron mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy eddig rejtett természeti csodáit. A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark

állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert,

míg a létesítmény részét képező Tájház, halász skanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába.

smaragd3A Tisza-tó varázslatossága lenyűgözi a látogatót. Amellett, hogy a horgászok is megtalálják a számukra fontos csöndet, mérsékelt számban motorcsónakázásra is van lehetőség, így az élővilág is megfigyelhető a maga természetességében és a tó zegzugai is bejárhatók. A parton lévők sem maradnak program nélkül, mert lehetőség kerékpározásra egy csodálatos környezetben,

lovaglásra, séta- és pusztakocsikázásra

Poroszlón és környékén.

- Két apartman (nyolc- illetve négyfős) található a Smaragdban. Nagyon ideális szállás akár több család számára is. A zárt udvar gyerekjátszótérrel felszerelve a kisgyermekek számára is igazi élményt jelent. Mindegyik apartman megfelel a FATOSZ által meghatározott négynapraforgós minősítésnek, bár nem a falusi turizmus keretein belül működünk, hanem az Ökocentrum védjegyét használjuk. Az apartmanok fürdőszobával, konyhával, kábel TV-vel, ingyen WIFI szolgáltatással felszereltek – teszi hozzá Lengyelné Bencze Viktória.

smaragd4Poroszló elhelyezkedése is kiváló. A közelben van Tiszafüred, amely termál strandjával tovább növeli az utazás élményét. Az ottani víz alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva az idült mozgásszervi, reumatológiai, porckorong-kopásos betegségek, izombénulással és sorvadással járó ideggyógyászati betegségek, sőt idült nőgyógyászati betegségek kezelésre is alkalmas. A fürdő jelenlegi területén strandmedence (28-29 C), úszómedence (22-24 C), fedett termálmedence (38 C), és a 2007-ben épített kinti ülőpados gyógymedence (32-34 C) található.

Akik viszont a múlt értékeit keresik, azoknak ajánlott

Mezőkövesd, a Matyó Múzeum.

Sokan úgy tartják, hogy a Mátyást szerető matyók a király becenevét viselik. Mások azonban azt állítják, a matyó inkább csúfnév, amellyel a környék reformátusai a katolikus mezőkövesdieket csúfolták. Hogy melyik igaz a kettő közül. Annak is utána járhatunk a Matyó múzeumban.

smaragd2- A Poroszlói Önkormányzat, a Poroszlóért Egyesülettel és az Ökocentrummal karöltve azon munkálkodik, hogy a városban ne csak szálláslehetőség, hanem színes programválaszték is legyen. Minden alkalommal, kisebb-nagyobb attrakciókkal lepik meg a vendégeket. A Poroszlóért Egyesület több mint 50 szállásadó összefogásából jött létre, mi is aktív tagok vagyunk. Így fesztiválokat, kisebb összejöveteleket, versenyeket szervezünk, főleg a szezonban, így téve még emlékezetesebbé a poroszlói kikapcsolódást – mondja el Lengyelné Bencze Viktória.

További információk a Smaragd Vendégház weboldalán és Facebook-oldalán találhatók.

(x)

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek