A hegykői közös fürdőszobától a Kertész Apartmanház kényeztetéséig

17 dec. 2014 Lantos Tivadar

A világörökség részét képező Fertő-tó partján, Hegykőn található a Kertész Apartmanház. Tulajdonosai több mint 17 éve foglalkoznak falusi vendéglátással.

kertesz1Sikerük, töretlen fejlődésük elsősorban a munka szeretetének, a kedves kiszolgálásnak, jó hangulatnak köszönhető, nem mellesleg a csodálatos vidéknek. Kukkantsunk be az apartmanházba együtt a tulajdonos és vezető Kertész Pálné - vagy ahogyan a vendégek szólítják - Kriszta segítségével.

- Az apartmanház, a vendéglátás jóval több számunkra, mint megélhetési forrás. Arra ott van az élelmiszerbolt és a trafik. A falusi turizmus világába 1997-ben csöppentünk bele, anno a családi ház emeletét adtuk ki. Mi laktunk az alsó szinten, felül a vendégeket három szoba, konyha és egy fürdő várta. Akkoriban merőben mások voltak az igények, előfordult az, hogy

külön-külön szobában más-más házaspár, család lakott. Közös fürdő volt.

Az előnye ennek, hogy sok esetben nagyon jó barátságok kötődtek, mai napig vannak olyan visszajáró vendégeink, akik így leltek barátságra – mondja el Kertész Pálné.

kertesz2Az évek során kicsinyenként fejlesztették a vendéglátóhelyet. 2005-ben épült meg a 14 fős apartmanház, ami két apartmanból áll, mindegyikben van három-három szoba, két-két fürdő, és konyhák. 2007-ben elkészült a kisebbik ház is. – A nyereségünk döntő részét visszaforgatjuk, hogy vendégeinknek minél komfortosabb szállást tudjunk biztosítani. Idén nyaralót is vettünk, mert van igény a vendégek részéről. A nyugati országrész eléggé felkapott, Debrecenből, Pécsről, Szegedről jönnek hozzánk, de a fővárosból is sokan érkeznek.

A közelben öt osztrák határátkelő is található,

de az Eszterházy vagy éppen a Széchenyi kastély is sokakat vonz. Az igények folyamatosan nőnek, ugyanazért a pénzért sokkal többet kell nyújtani, és mi ehhez minden tekintetben alkalmazkodunk – teszi hozzá az apartmanház vezetője.

Elsősorban a családokat célozta meg a Kertész Apartmanház, személyesebb, otthonosabb légkört biztosítva, mint egy szimpla panzió vagy szálloda. Étkezés ugyan nincs, reggelit viszont külön kérésre készítenek.

kertesz3– Ha egy család ellátogat hozzánk, összespórolják a szállás árát, a jól felszerelt konyháinkban el tudják maguknak készíteni az ételeket. Sokan magukkal hozzák az előre megfőzött ebédet, vacsorát, és itt meg tudják melegíteni, nem kell külön az étkezésre költeni. Rugalmasan tudunk alkalmazkodni a vendégek igényeihez, hiszen egész nap otthon vagyunk, a nap 24 órájában majdhogynem talpon.

Bármikor be lehet hozzánk csengetni.

Vannak nyolc éve visszajáró vendégeink is – teszi hozzá Kertész Pálné, Kriszta.

A környék adottságai rendkívül jók. A faluban termálfürdő üzemel - hideg-meleg vizű medencével -, melynek vize jelentős gyógyhatású, és egész évben várja a gyógyulni, strandolni vágyókat. A termálvíz idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas, szakorvosi javaslat alapján. Jó eredménnyel alkalmazható rehabilitációs kúraként gyógyult csonttörések, ficamok, ízületi rándulások, izomhúzódások kezelésére. A fürdő rendszeres használata oldja a sportolással, fokozott izommunka igénybevételével járó megterhelést, a vízfelszínről felszálló és belélegzett vízgőzök előnyösen hatnak a légúti panaszokra.

kertesz4- A programpaletta rendkívül széles. Hegykőről csillagtúrákat is tehetnek a kirándulók. Könnyen elérhető Bécs, vagy éppen Parndorf, a világmárkák outlet centruma, ahol bevásárló körutakat lehet tervezni.

Ingyenes kerékpárhasználatot is biztosítunk

(53 darab bicikli áll rendelkezésre) a szállás időtartama alatt. A családok így is megtakaríthatnak, hiszen egy felnőtt kerékpár bérlése 2000 Ft/ nap – teszi hozzá az apartman vezető.

Hegykő mindemellett gasztronómiai fesztiválokban is bővelkedik. Sör, bor, pálinkanapok, de kiemelkedő a Tíz Forrás Fesztivál, melyre az ország minden területéről érkeznek a vendégek. A látogatók, a Kertész Apartmanházban megszálló vendégek egymásnak ajánlják a helyet. Ez az egyik legjobb visszajelzés a tekintetben, hogy jó úton járnak.

kertesz5Pihenjen és gyógyuljon Hegykőn, a Fertő tó partján!

További információk a Kertész Apartmanház weboldalán érhetők el.

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek