Cukkini hajó, a nyár slágerreceptje

12 júl. 2015 Vaskor Máté

Évről évre szerelembe esünk a cukkinivel, és mindig csak egy perc kell hozzá.

cukkini

Gyakran elfelejtjük, milyen sokoldalúan elkészíthetjük a tökfélét. Salátákban remekül szuperál, tésztaként is megállja a helyét, grillezhetjük is, de a legjobb mégis, ha megtöltjük valami finomsággal.

A cukkini hajó elkészítése nagyon egyszerű. Vágjuk félbe a zöldséget, majd magozzuk ki és jöhet a töltelék. A sütőt 220 fokra melegítsük elő és 20-25 percig süssük a cukkinit, vagy amíg meg nem pirul.

És akkor jöjjenek az ötletek.

Kukorica, sonka, sajt

cukkini1

Keverjük össze a kukoricát, a pirított sonkát és lehetőség szerint a cheddar sajtot egy edényben. Majd jöhet a cukkini töltése.

Feta, paradicsom, zsömledarabok

cukkini2

Ismét vegyítsük a kellékeket majd öntsük nyakon olívaolajjal.

Pizzás

cukkini3

Töltsük meg paradicsom- vagy pizzaszósszal a tökfélét, tetejére pedig tegyünk vágott olívabogyót, sajtot és pepperonit.

Pesto, parmezán, orzo tészta

cukkini4

Főzzük meg a tésztát pesztóval, majd miután megtöltöttük a cukkinit, szórjuk meg parmezánnal.

Vörösbab, sajt, pirospaprika

cukkini5

Egy edényben kombináljuk az összetevőket, majd az elegyet helyezzük a cukkinibe.

Virsli, spenót, szárított paradicsom

cukkini6

A alapanyagok keverékével töltsük meg a cukkinit és mehet is a sütőbe.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek