Cukkini hajó, a nyár slágerreceptje
Évről évre szerelembe esünk a cukkinivel, és mindig csak egy perc kell hozzá.
Gyakran elfelejtjük, milyen sokoldalúan elkészíthetjük a tökfélét. Salátákban remekül szuperál, tésztaként is megállja a helyét, grillezhetjük is, de a legjobb mégis, ha megtöltjük valami finomsággal.
A cukkini hajó elkészítése nagyon egyszerű. Vágjuk félbe a zöldséget, majd magozzuk ki és jöhet a töltelék. A sütőt 220 fokra melegítsük elő és 20-25 percig süssük a cukkinit, vagy amíg meg nem pirul.
És akkor jöjjenek az ötletek.
Kukorica, sonka, sajt
Keverjük össze a kukoricát, a pirított sonkát és lehetőség szerint a cheddar sajtot egy edényben. Majd jöhet a cukkini töltése.
Feta, paradicsom, zsömledarabok
Ismét vegyítsük a kellékeket majd öntsük nyakon olívaolajjal.
Pizzás
Töltsük meg paradicsom- vagy pizzaszósszal a tökfélét, tetejére pedig tegyünk vágott olívabogyót, sajtot és pepperonit.
Pesto, parmezán, orzo tészta
Főzzük meg a tésztát pesztóval, majd miután megtöltöttük a cukkinit, szórjuk meg parmezánnal.
Vörösbab, sajt, pirospaprika
Egy edényben kombináljuk az összetevőket, majd az elegyet helyezzük a cukkinibe.
Virsli, spenót, szárított paradicsom
A alapanyagok keverékével töltsük meg a cukkinit és mehet is a sütőbe.