Lelőttek egy medvét Salgótarjánban

19 máj. 2014 Vaskor István

Napok óta Salgótarján és környékén kószáló barnamedvék tartották lázban a közvéleményt, mígnem a rendőrség egy barnamedve kilövéséről tájékoztatott. 

medveAz egyik bulvárlap a nógrádi megyeszékhelyhez közeli Bárna lakóinak elmondásából igazi horrortörténetet kerekített az állatok vélt megjelenéséről. Maga a polgármester is óvatosságra intette az erdőjáró embereket, a fakivágókat, gombászókat. Az utcai szóbeszéd szerint a város egyik zöldövezeti területének erdős részén lepuffantottak egy medvét, de a tényt titokban kellett tartani. A legnépszerűbb közösségi portálon arról is írnak, hogy a szintén Salgótarjánhoz közeli Mátranovákon egy gombászó mobiltelefonnal le is fényképezte a közelében lévő medvét, s olyan vélemény is olvasható, hogy több medve járja a környéket. Egyesek szerint a szlovákiai Tátrában túlszaporodott medvék vették dél felé az irányt, hisz errefelé is jó megélhetési helyet kínálnak számukra az alacsonyabb, erdős hegyek.

A szóbeszédek közben hétfőn a Salgótarjáni Rendőrkapitányság sajtótájékoztatót tartott, melynek lényege nem a vadak kóborlása volt, hanem egy tény: kilőttek egy barnamedvét Salgótarjánban!

A rendőrség tájékoztatása szerint G. Sándor 54 éves salgótarjáni lakos 2014. május 10-én, 22 óra körüli időben, egy Salgótarjánhoz tartozó erdőrészben, mint vadászatra jogosult személy vadászott - írja a nosza.info. Eközben lett figyelmes a barnamedvére, melyet meglőtt, de az állat nem pusztult el. Másnap vadásztársaival az állat keresésére indult, majd a megtalált állatot F. László 34 éves dunavarsányi lakos fejbe lőtte. Ezt követően a tetemet K. Attila 42 éves dunavarsányi lakos salgótarjáni lakásába szállították, ahol azt kizsigerelték, bundáját lenyúzták.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. Sándor és F. László ellen természetkárosítás, orvvadászat bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, míg K. Attila ellen orvvadászat bűntett és lopás vétség, T. László ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A gyanúsítottak lakóhelyén és a tulajdonukat képező ingatlanokban a nyomozók házkutatást tartottak, melynek során a medve bundáját, kifőzött koponyáját, továbbá a vadászati naplót és engedéllyel tartott lőfegyvereket, lőszereket foglaltak le.

A lelőtt medve a szakértők szerint azonban nem azok közül való volt, melyek nyomait az elmúlt időszakban a környéken rögzítették.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek