Zöld Krajcáros Fesztivál nógrádi kézművesek bemutatkozásával

06 aug. 2012 Vaskor István

IMG_1779A hét végi kánikula sem riasztotta el az érdeklődőket a Zöld Krajcáros Termelői Piac és Fesztivál program kavalkádjától a fővárosi Millenáris Parkban.

Az augusztus végéig tartó eseménysorozat második rendezvényén az egészséges táplálkozás, a tiszta levegő és az energiahatékonyság került a középpontba. Szombaton a Tudatos Vásárlók Egyesülete, vasárnap a HUMUSZ Szövetség volt a házigazda, akiknek egész napos programjain előadások, ismeretterjesztő foglalkozások, játékok csalogatták a színpadhoz vagy a kiállítók standjaihoz a kíváncsiskodókat.

Ezúttal sem hiányoztak a helyi termelők, akik bio és helyben termelt élelmiszereiket kínálták. Kecsketejes szappanok, maglisztek, fűszerpalánták, friss zöldségek és gyümölcsök, gyümölcslevek, szörpök, ízesített tökmagok közül választhattak a látogatók. Kézművesek is bemutatkoztak a fesztiválon. A gyönyörű portékák készítői között sok kíváncsiskodó állt meg az Ambrus kerámiáknál. Sokan talán nem is hittek a szemüknek, amikor e remek alkotások készítőjeként a „Whiskys-rablóként” elhíresült Ambrus Attilát pillantották meg. Az egykori fenegyerek kerámiái értő kezek szorgos munkájáról árulkodtak.

Üde színfoltja és nagy sikere volt a fesztivál szombati programjának a nógrádi kézművesek bemutatkozása. A Nógrád Turisztikai Közhasznú Kft. szervezésében a csodálatos palóc vidék turisztikai lehetőségeivel ismerkedhettek meg a kíváncsiskodók, akik nógrádi kézműves sajtokat kóstolhattak, bepillanthattak az etesi pálinkakészítés kulisszatitkaiba, gyönyörű levendula ajándékokat, fából faragott tárgyakat, méz különlegességeket, házi készítésű szörpöket, lekvárokat vásárolhattak.   

A Zöld Krajcáros Termelői Piac és Fesztivál augusztus n17-18-19-én folytatódik.  Az „Egyél, igyál, kiránduljál” szlogennel hirdetett program házigazdája – minden nap más – az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Magosfa Alapítvány és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége lesznek.

A rendezvényen készült fotókat itt találod!

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek