Uralkodj a konyhád fölött
A hétvégi családi, baráti összejövetelek alkalmával nagy lehet a felfordulás konyhádban. Megelőzheted a rumlit, ha az alábbi praktikákat kipróbálod.
Nehéz úgy rendezni a vidéki konyha eszközeit, hogy főzés közben meg is találj első szándékra mindent. A következő tippek betartásával megkönnyítheted dolgod a sertepertélés közben.
1. Rendszerezd az évek során újságokból, magazinokból összegyűjtött receptjeidet egy mappába, vagy dossziéba.
2. Nézz szét a spájzban, kamrában, és a hűtőszekrényben, és szortírozd ki azokat az élelmiszereket, amiket sosem használsz. Tedd egy nagy zsákba őket és add a rászorulóknak.
3. Szabadulj meg a felesleges szerkentyűktől. Minek három zöldségpucoló és négy tésztaszűrő egy háztartásba?
4. Tarts egy nagy, éles ollót a helységben.
5. Egyszerűbb kezelni a hozzávalókat, felszereléseket, ha mindig van egy üres sarok, ahova tudsz pakolni.
6. Ha akad egy üres dobozod a kellékeknél, akkor felhasználhatod szatyortartónak. Mihelyst megtelik, tedd az autód csomagtartójába, hisz vásárláskor jól jöhet.
7. Gondold át, hogy milyen a főzési stílusod és csak hasznos funkciókat betöltő eszközökkel szereld fel a konyhád.
8. Készíts egy konyhai hirdetőtáblát „mindig szükséges” felirattal. A listára olyan dolgokat írhatsz rá, mint például só, bors, hagyma, stb. Így sosem felejted el, ha valamiből hiányt szenvedsz.
9. A fagyasztód és hűtőszekrényed akkor a legkihasználtabb, ha mindkettő nagyjából 2/3-a telített és a mélyhűtő -18 Celsius-fokos, míg a hűtő 3 Celsius-fokos.
10. Szeretnéd, hogy szárított gyógynövényeid frissek maradjanak? Tégy hozzá ugyanolyan mennyiségű petrezselymet. A zöldség nedvesség- és klorofill-tartalma varázslatos eredményt hoz magával.