Tanyasi gazdák termékeivel bővült a fővárosi Vidék Mustra

10 aug. 2012 Vaskor István

mustrabovulPénteken átadták a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének standját a Vidék Mustrán, mely indulása óta több tízezer érdeklődőt és vásárlót vonzott. 

Tanyasi gazdáktól érkezett paradicsommal, nektarinnal, őszibarackkal, szilvával, burgonyával, sárgarépával, póréhagymával is bővült a Vidék Mustra termelői piac választéka a Parlamenttel szemben, a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt. Mostantól a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete is standdal képviselteti magát.

A Vidékfejlesztési Minisztérium egyik legsikeresebb programja a Tanyafejlesztési Program, melynek finanszírozására a kormány idén 1,5 milliárd forintot fordít a tavalyi 1 milliárddal szemben, 2013-ban pedig mintegy 2 milliárd forintnyi forrás áll majd a pályázók rendelkezésére. A tanyasi termékek piacra jutásának támogatására 2012-ben mintegy 450 millió forint használható fel. A program kiemelt célja a jó minőségű, egészséges magyar termékek piacra jutásának támogatása, hogy a termelőktől a legrövidebb úton jussanak el a zöldségek, gyümölcsök, különböző termékek a vásárlókhoz.

Pár perces bemutató a Vidék Mustráról:

{youtube width="400" height="266"}HOtZOhqxsTQ{/youtube}

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek