Szimplán Vásárnap: a vidéki gazdák újra leteszik névjegyüket a fővárosban

05 jún. 2012 Fekécs Edit

kezmuvesvasar1A vidéki gazdálkodók újabb lehetőséget kapnak termékeik értékesítésére a június 10-én nyíló, Szimplán Vásárnap elnevezésű fővárosi termelői piacon.  

Az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület (AZÉRT 7) és a sikeres nagymarosi piacot működtető Agri Kulti Kft. összefogásával. a hazai és külföldi fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Szimpla Kertben (Budapest, VII. kerület, Kazinczy u. 14.) június 10-én reggel 9-kor megnyitja kapuit a háztáji piac.

A szervezők a termelői piac mozgalom bátorítására és népszerűsítésére határozták el a jövőben minden vasárnap 9-14 óráig tartó termelői piac elindítását. A piacon csak a szervezők által regisztrált, megbízható termelőktől származó élelmiszer forgalmazható. Tőkehús és nyers haltermékek kivételével minden olyan terméket várnak, melyeknek a fogyasztók számára történő értékesítését a jogszabályok lehetővé teszik. Céljuk, hogy a vásárlók valóban hiteles termelőkkel és ne a nagybani piac viszonteladóival és termékeivel találkozzanak. Természetesen az a jelentkezők számán is múlik, sikerül-e a maga ínycsiklandó sokféleségében bemutatni a hazai családi gazdaságok kínálatát?

kezmuvesvasr3Ahogy a szervezők a felhívásban fogalmaznak, „hazánkban az élelmiszerboltokat elárasztja a silány tömegáru, amelynek gyakran sok ezer kilométert kell megtennie, amíg a standokra kerül. Az egészséges, friss élelmiszerre vágyó vásárló szinte hiába keres tájjellegű termékeket. A családi gazdaságok lassan kiszorulnak a hazai piacokról, sok vidéki gazda pedig az értékesítés nehézségei láttán felhagy a termeléssel. Mindannyiunk érdeke, hogy ez ne így legyen!”

Június 10-től tehát minden hét vasárnapján háztáji piac Budapest szívében, a Szimpla Kertben! Valódi élelmiszerek valódi termelőktől, gyerekprogramok, alternatív élelmiszerhálózatok bemutatása, szakmai workshopok, és persze lekvár, szörp, kolbász, és minden, mi szem-szájnak ingere.
A vidék újra leteszi névjegyét a fővárosban!

{youtube}jwx-SxIepiw{/youtube}

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek