Szavazás a zöldebb suliért

27 ápr. 2012 Administrator

0428zoldsuliAz iskolazöldítési pályázatra érkezett tervekre szavazhatnak az érdeklődők május 11-ig, a nyertesek őshonos növényekkel ültethetik be az iskolaudvart.

A Magyar Cetelem Bank és a WWF Magyarország kezdeményezésének célja, hogy az összesen 5 millió forint támogatás segítségével 10 hazai általános iskola alakíthasson ki az elszürkült és lehangoló betonudvarok helyén barátságos iskolakerteket.

A leadott voksok alapján öt, egyenként 500 ezer forintos „zöldítési csomag" talál gazdára.

A Cetelem Zöldsuli Programjához kapcsolódó pályázatra összesen 160 zöldítési terv érkezett fővárosi és vidéki iskolákból: az intézmények vezetői és tanárai a diákokkal együttműködve részletes terveket készítettek az iskolakertek kialakítására, az élhetőbb környezet megteremtésére. A beérkezett zöldítési tervekben olyan őshonos növények kaptak helyet, mint a kislevelű hárs, a mezei juhar és a kocsányos tölgy.

A programban idén kiemelt hangsúlyt kaptak a Magyarországon őshonos növényfajták. A szervezők célja ugyanis az volt, hogy a diákok megismerjék a környezethez jól alkalmazkodó, könnyen nevelhető őshonos hazai fajokat és fajtákat, gondozásukkal erősítve a környezet iránti felelősségüket – közölte a természetvédelmi szervezet az MTI-vel.

Szavazni itt lehet!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek