Sikeresek a vidéki életmódot népszerűsítő programok

06 máj. 2012 Administrator

vesd-bele-magad-Eddig már húszezer kisdiák csatlakozott a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA által kezdeményezett „Vesd bele magad!” elnevezésű akcióhoz. 

Az akcióban – melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium is támogat – a résztvevő gyerekek vállalták, hogy maguk gondozzák az ajándékba kapott magokból kikelő növényeket, elültetik, öntözik, gyomlálják és kapálják a zöldségeket, otthon vagy az iskola mintakertjében retket, borsót, hagymát termesztenek. A szaktárca folytatja a vidéki életmódot megismertető, népszerűsítő programokat. Ehhez tartozik a „Vidék kaland” elnevezésű, amelynek során városi gyerekek kóstolhattak bele egy hétig egy vidéki parasztgazdaság életébe.

Szintén érdekes és sikeres a „Nyúlunk a munkáért” program, amelynek során egy vállalkozás felajánlotta, hogy nyulakat és takarmányt helyez ki falvakba. Hasonló program indul útjára a napokban, melynek során a minisztérium egyik háttérintézményének, kutatóintézetének segítségével őshonos baromfi fajtákat helyeznek ki vidéki portákra - írta az MTI.


Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek