Láttatok már szarvascsordát házhoz járni? - Márpedig előfordul

16 okt. 2015 Tartalomszerkesztő

A kérődző állatokat tekintve talán a szarvasok azok, akiket a legkevésbé lehet teljesen megszelidíteni. Persze ez nem jelenti azt, hogy a rendszeres etetéssel ne szoknának akár a házunkhoz is.

 

 

A szarvasok növényi táplálékkal élnek, egyedül a tarándszarvasról mondják, hogy a lemmingeket is megeszi. Füvek, virágok, lomb- és tűlevelek, fiatal rügyek, bimbók és ágak, kórók, gabonafélék, gyümölcs, bogyók, a fák héja, mohok, zuzmók és gombák a legfőbb eledelük. Talán éppen ezért, azokon a idékeken, ahol föld- vagy erdőművelés zajlik, nem is kedvelik őket. 

 

Ami a természetüket illeti, szakemberek szerint ha fiatal korukban az ember kezébe kerülnek és megszelídülnek, úgy természetesen mindannyian nagyon kedvesek, bizalmaskodók és ragaszkodók lesznek; idővel azonban ezek a tulajdonságok mindinkább eltűnnek és majdnem az összes idős szarvas mérges, bizalmatlan és és kötekedő lesz.

 

Ha ez igaz, akkor feltételezzük, hogy az alábbi felvételen nagy valószínűséggel fiatal egyedek szerepelnek, hiszen nem mindennapi pillanatok egyike, hogy házhoz jár a csorda enni.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek