Gyönyörű lakókocsival utazik a világban a nyugdíjas házaspár

19 szept. 2015 Vaskor Máté

Már 214 ezer kilométert tettek meg saját készítésű lakásukkal.

 

 

Legtöbbünknek a nyugdíjba vonulás azt jelenti, hogy életünk hátralévő részét a karosszékben relaxálva töltjük. De John és felesége további kalandokat keresett.

 

 

A 75 éves John karrierje során az építkezésben dolgozott, de 30 éve visszavonult, hogy párjával és két gyerekével nomád életet éljen. Az elmúlt évtizedekben 12 mobilházat építettek fel a segítségükkel Minnesota környékén, ők pedig egy Mitsubishi Fuso típúsú autóban hálnak nap mint nap.

 

 

John a lakókocsi kialakításánál minden kreativitását bevetette, hárman tökéletesen elférnek benne, ha lányuk meglátogatja őket. A "lakás" beltere meglepően nagynak tűnik, köszönhetően szintén az ötletes megvalósításnak. Az autó tetején napelemekkel gyűjtik az energiát.

 

 

Ugyanakkor egy építész, mint John, egy ilyen projektbe soha véget nem érő munkát fektet bele. Mindig azon tűnődik, hogyan lehetne fejleszteni a csinos kocsit.

 

 

Mióta négy éve megépítették a lakókocsit, több mint 214 ezer kilométert utaztak feleségével. Legutóbb Dél-Amerikában jártak, ahonnan nemrégiben tértek vissza Alaszkába, ahol egy másik, még tágasabb lak várja őket.

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek