Földünk leghatékonyabb koktélja az agyagos víz

07 márc. 2015 Tartalomszerkesztő

Az agyag egy csodálatos szer, amely abban segít, hogy megszabaduljunk a toxinoktól. Mind e mellett lúgosítja a testet és általános egyensúlyt teremt a szervezetben.

agyag2Az agyag, akárcsak az ember, a föld része. Hozzánk hasonlóan rokona a víz, a nap és a levegő elemeinek. A kapcsolatunk vele sokkal mélyebbre nyúlik, mint gondolnánk. A tudósok bebizonyították, hogy az agyag energiája és az emberi sejt energiája hasonló, a nem azonos frekvenciájú hullámokat bocsát ki.

Egy régi szokás szerint aki hosszú útra indul, egy kanálnyi földet visz magával onnan, ahol lakik. A hiedelem szerint ugyanis gyógyírként hat minden bánatra és honvágyra is.

Az agyagot a háztartásban sokféleképpen lehetett használni

Hagyományosan agyagból készültek az edények, a vizet erre a célra készült vizeskorsóban tárolták. Az agyag baktériumölő tulajdonságának köszönhetően a víz hosszú ideig hűvös és friss maradt az ilyen edényekben. A régi időkben úgy tartották, hogy a szomjas tehéncsorda akkor is az agyagos vizet választja, ha a közelben tiszta víz folyik.

 

De nem mi ismertük egyedül az agyag varázslatos tulajdonságait. Egyiptomban agyaggal végezték a mumifikálást, ami igazolja ennek az anyagnak az antibakteriális hatását. A francia hadsereg az első világháborúban agyagos mustárral igyekezett megelőzni a vérhast. Az agyagot a második világháborúban is széles körben alkalmazták.

Napjainkban újra felfedezik az agyag csodáit, a gyógyászat peloteráipának, azaz iszapgyógymódnak hívja a vele való gyógyítást. A tudósokat máig foglalkoztatják az agyag bámulatra méltó tulajdonságait, de még távolról sincs magyarázatuk számtalan csodálatos hatására.

 

Többféle agyag létezik, valószínűleg sokan ismerik már a kék-, a fehér- és a szürkeagyagot. Bármelyikük nagyszerű segítőtárs a test kitisztításában.

agyag4

Mire képes az agyag?

Míg az antibiotikumok nemcsak a kórokozókat, hanem a hasznos baktériumokat is elpusztítják, az agyag csak az egészségre ártalmas mikrobákat és mérgeiket semmisíti meg. Oroszország északi területein, ahol a téli hidegben az emberek nagyon zsíros ételeket esznek, agyagos vizet isznak rá, amely megköti a zsírt és védi az ereiket. „Földes koktélnak” nevezik ezt az italt. Ezoterikus szinten az agyag rendkívül koncentrált formában hordozza a Nap, a levegő és a víz energiájának mágnesességét.

 

A legfontosabb radioaktív anyag, amely az agyagban (parányi mennyiségben) található, a rádium. Rendkívül ritka, és rendkívül erőteljes hatású. Minél több napfény éri az agyagot, annál magasabb lesz benne a rádium aránya. Természetes (és biztonságos) sugárzása elpusztítja a kártékony mikroorganizmusokat, baktériumokat és vírusokat.

 

Az agyag lúgos kémhatású. Helyreállítja testünk pH-egyensúlyát, és egyes kutatók szerint stabilizálja elektromágneses rendszerünket is. Az agyag arra is képes, hogy felvegye és lekösse az emésztőrendszerünkbe jutott toxinokat és mérgeket, mielőtt a vérkeringésünkbe kerülnének. Mivel lefelé halad a testünkben, hatalmas tisztítóeszközként viselkedik, majdnem olyan, mint egy porszívó. Nem csak a testet tisztítja ki, energia-egyensúlyunk helyreállításában is a segítségünkre van.

 

Az agyag hihetetlenül sokoldalú - nagyszerűen beválik borogatásként, fejfájás elleni pakolásként, jó ekcéma, akne, horzsolások, ficamok és bakteriális fertőzések esetén. Tehetünk agyagot a fürdővizünkbe, használhatjuk masszírozásra, mélytisztító arcpakolásban és a bőr fiatalítókúráiban.

agyag

Így készítsük és használjuk az agyagos vizet

Csodálatos hatása miatt az agyag a tisztítókúrák létfontosságú eleme. Mindazonáltal semmi akadálya, hogy egészséges táplálkozásunkban ugyancsak szerephez jusson. Amennyiben az utóbbit választjuk, három hónapon át naponta egyszer (reggeli előtt) igyunk meg egy pohárral, majd tartsunk szünetet.

Az agyagos vizet elkészíthetjük előre, de megkeverhetjük fogyasztás előtt is - ahogy tetszik.

 

Agyagos víz előre elkészítve

- Üveg- vagy cserépedénybe (ne használjunk fémet) öntsünk egy liter hideg ásvány- vagy forrásvizet. Tegyünk hozzá négy evőkanál agyagot. Ne keverjük fel.

- Állítsuk az edényt  napra - az ablakpárkány nagyszerűen megfelel - három-négy óráig.

- Fogyasztás előtt jól keverjük fel egy műanyag kanállal (a fém nem jó). Apró kortyokban igyunk meg belőle naponta két pohárral. Minden egyes kortyot tartosassuk a szájunkban néhány másodpercig. Nincs rossz íze - bár az állaga kétségtelenül furcsa egy kicsit. Az a legjobb, ha reggel, közvetlenüől ébredés után isszuk meg az agyagos vizet. Ha erre nincs mód, akkor egy könnyű ebéd vagy vacsora előtt kerítsünk rá sort.

- Ezt a vizet napos helyen tarthatjuk, amíg el nem fogy.

 

Fontos

Mielőtt agyagot fogyasztunk, mindig konzultálni kell a háziorvosunkkal. Noha általában teljesen ártalmatlan anyag, bizonyos betegségek esetén (például magas vérnyomás vagy székrekedés) csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Arra is vigyázzunk, hogy soha ne lélegezzük be a szemcséit.

Fotó: antalvali.com

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek