Bio: nem divat, hanem egészség és életforma

03 okt. 2012 Administrator

etrend1Sokat lehet hallani az ételekben található színezékekről, adalékanyagokról és az E betűkről. Emiatt sokan választják a bio ételeket és kozmetikumokat.
Oka, hogy a bi termékekben nem találhatóak vegyületek. Most áttekintheted, hogy miért jobb a bio, mint a hagyományos.

Nincs adalékanyag
Szinte mindig lehet hallani arról, hogy az élelmiszerek, amiket elfogyasztunk, tele vannak dioxinnal és egyéb titokzatos E-származékokkal. Mindenkinek ismerős az, amikor nap, mint nap látja a fantasztikus zöldségeket, gyümölcsöket, süteménycsodákat a boltok polcain, de amennyire jól néz ki annyira nem is finom. Ez azért van, mert sajnos ezekben az élelmiszerekben sokkal kevesebb a tápanyag tartalom, de annál több a színezék, mesterséges vegyület, ami csak a külsőségen javít az ízén nem.

bio1Több vitamin, tápanyag
Egy bio (azaz vegyszertől és káros anyagoktól mentes) termék dupla mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint az átlagos, hagyományos bolti termékek, élelmiszerek. Azért több bennük az az antioxidáns, C-vitamin, mert a növény nem kap külső segítséget (permet) a védekező képessége kialakításához, csak is a saját immunreakcióiban bízhat, hogy növekedni tudjon. Ezért akik bio ételeket, zöldséget, gyümölcsöt esznek, azok szervezetébe nagyobb mennyiségben jutnak be olyan biológiailag aktív anyagok, amelyek a természetes ellenállást segítik elő.

Érzékeny bőrűek is használhatják
A natúr kozmetikumok közös sajátossága, hogy sokkal minőségibb, válogatott alapanyagokból készülnek, és kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak. Akiknek érzékeny a bőrük és nem bírják a hagyományos kozmetikumokat, azoknak kifejezetten csak ezek ajánlottak használatra, mert a termékek gyártása szigorú felügyelet mellett zajlik, és az előállítás során mellőzik a mesterséges színezékek, sőt, a szintetikus illatanyagok használatát is. Így nem kell többet lemondanod a bőröd kényeztetéséről sem.

bio2Kozmetikumok természetes anyagokból
Világszerte több ezer éve használtak a nők természetes anyagokból elállított krémeket, amik még ma is okkal hatásosabbak sokszor, mint a mesterséges kozmetikumok. A bio ma már nem csak étkezés, hanem életmód, amelyben beletartozik a szépítkezés is. Így ma már lehet kapni bio szépítkezési szereket is, amelyek csak a természetben megtalálható anyagokból lettek előállítva.

Miért jobbak ezek?
Mert növényi alapanyagait ellenőrzött bio- vagy ökológiai gazdálkodásban termesztik. A növénytermesztés során tilos a műtrágyák, szintetikus növényvédő szerek, és egyéb vegyszerek használata. besugárzás. Ezáltal megmaradnak a növényben a természetes anyagok, tápanyagok, amelyeket majd a kozmetikumokkal a bőrünkbe juttatunk. Széles a paletta ma már a bio kozmetikumokból, van már testápoló, smink, sampon, minden, amitől még szebb és egészségesebb lehetsz.

Forrás: joy.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek