Állítsuk össze otthon elsősegélycsomagunkat

30 okt. 2012 Administrator

elsosegely-campinglife_comAhelyett, hogy a patikákban kapható előre gyártott, olykor hiányos elsősegélydobozt megvásárolnánk, tökéletesen összeállíthatjuk otthon is sajátunkat.

Válasszunk egy kisebb méretű dobozt, amely könnyű, hordozható és minden szükséges elsősegély-felszerelés elfér benne. A doboznak vízhatlannak kell lennie, különösen akkor, ha gyakran utazunk el valamerre.

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a csomagunk tartalmazza az alapvető orvosi ellátáshoz szükséges termékeket. Az egyes felszerelések száma a családunk méretétől is függ, habár a kötszerekből, gézből és más könnyebb elemekből minél több van, annál jobb. A készlet tartalmazzon kézfertőtlenítőt, ragtapaszt, érzéstelenítő sprayt vagy krémet, steril gézlapot, különböző méretű kötéseket és kötszereket, orális antihisztaminokat, kesztyűt, antibiotikumos kenőcsöt, ollót és csipeszt.

Az általánosan szükségszerű darabok mellett helyezzünk el az elsősegélycsomagban egyéb fontos elemeket is. Ha például valaki allergiás a családban, akkor tarthatunk a dobozban ehhez szükséges sürgősségi gyógyszereket, amelyeket az orvos írt fel. Felírhatunk segélyhívó telefonszámokat is, valamint rakhatunk bele széntablettát, fájdalomcsillapítót is.

Osszuk az elsősegélykészletet két részre. Az egyik részbe kerüljenek az általános orvosi felszerelések, például kötszerek és kenőcsök, míg a másik rész tartalmazza a gyógyszereket. Végül bizonyosodjunk meg arról is, hogy jól lezárva tároljuk a doboz tartalmát.

Ha később szükség lenne valamelyik felszerelésre, akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy pótoljuk a hiányzó darabokat.

Forrás: ehow.com, gondtalanfogamzasgatlas.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek