A minőségi csokoládé nem káros az egészségre

23 febr. 2013 Vaskor Máté

csoki1Felejtsd el, amit eddig hallottál a csokoládé káros hatásairól. Kutatások szerint a jó minőségű csoki segíti a szív okozta betegségek megelőzésében.  
Minden bizonnyal, az e cikket olvasó csoki-imádók most ragyognak a boldogságtól.
Amerikai kutatók közel harmincezer középkorú, illetve idős ember állapotát követték figyelemmel, akik rendszeresen fogyasztották az édességet.

A tanulmány végén arra a következtetésre jutottak a tudósok, hogy aki heti 1-2 tábla kakaóban gazdag, kiváló minőségű csokoládét eszik meg, az 32 %-kal, míg aki havonta esznek meg ugyanennyit, annak 26 %-kal több az esélye a szívproblémák elkerülésére.

csok3A szakemberek szerint mindennek okai az étcsokoládéban lévő koncentrátumok (fitonutriensek), melyek csökkentik a vérnyomást és egyúttal hozzájárulnak a szív egészséges működéséhez.

Tartsd viszont az eszedben, hogy nem mindegyik praliné váltja ki ezt a hatást. Sőt, felejtsd el a legtöbb csokit, amit a piacra dobnak. Az eredmények kizárólag a jó minőségű csokikra vonatkoznak, lásd étcsokoládé. Minél kevesebb tejjel készítik, annál jobb.

E mellett kevesebb cukrot tartalmaz, s nincs benne annyi olaj, zsír, s mesterséges színezéket, ízfokozót, vagy egyéb szintetikus összetevőt sem láttak ezek a termékek.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek