A fővárosból a közeli vidékre: kirándul a család!

04 jún. 2012 Neuvirth Judit

kirandulacsaladMilyen legyen egy jó kirándulóhely két kisgyerekkel? A fővárosban élő szerint ne legyen messze Budapesttől, erdő, kilátó, barlang pedig „szükséges”.  

Ismerjünk meg most vázlatosan három, sok fővárosi ember számára népszerű vidéki kirándulóhelyet a „közelben”.

Remeteszőlős ideális hely. Rengeteg fa, harapható friss levegő, nyugalom és egy csodálatos erdei túraútvonal (több is van), ami elvezeti a kirándulót a patakvölgyön át, köveken lépdelve a sziklabarlanghoz. A településen picinyke játszótér is található, kisgyermekesek nem bánják meg, ha errefelé jönnek a fővárosból! Hazafelé ráadásul a hűvösvölgyi nagyréten kedvünkre mozoghatunk. Fából épített, akadálymentesített tanösvények – kellemes a léleknek.

Egy másik kedvelt hely az ócsai erdő, a Selyemrét tanösvény. Erről a helyről tudni kell, hogy lápos vidék, ami azt is jelenti, hogy nyáron sok a szúnyog. Ezt a helyet tavasszal és ősszel érdemes meglátogatni. Babakocsival is jól járható, kismotort is lehet vinni, nincsenek benne szintkülönbségek. A labda is jó kellék ehhez a kiránduláshoz, a nagy réten kedvére focizhat a család!

S kedvcsinálónak egy harmadik vidéki hely: Pilisszentlászló. Sok túraútvonal, sokak örömére gyerekbarát szolgáltatás a Kis Rigó Étteremben. Etetőszék, játszószőnyeg, no és finom, vidékies ízek a menüben.

Kell ennél szebb és jobb a természet lágy ölén?

A szerző blogját itt találod!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek