Hekkeljünk! Strand helyett sajtban sült hal házilag

10 júl. 2015 Horváth Rita

Akárhogyan nézzük, a nyár slágere a sült hal, a legnépszerűbb üdülőhelyeken, strandokon kiváltképp. Egy egyszerű recepttel a nyaralás hangulatát könnyen otthonainkba varázsolhatjuk a kánikulai napokon (is).

halsajt1Az alábbi finomság nem a hagyományos, megszokott sült hal - a népszerűségében még mindig az élbolyban tanyázó tengeri hekk - készítésére sarkall, hanem egy "megbolondított" változatáéra, a sajtban sült halra.

Hozzávalók

- tengeri hekkfilé (mirelit)
- trappista sajt
- főzőtejszín
- halak fűszersó
- só
- bors
- vaj
- citromlé
- petrezselyemzöld

Elkészítése

halsajt2A kiolvasztott, nagyobb halfiléket tenyérnyi darabokra vágjuk, fűszersóval bedörzsöljük, és kivajazott jénai tálba tesszük. A sajtot lereszeljük, és annyi tejszínnel keverjük össze, hogy sűrű masszát kapjak. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sajtos masszát szépen eloszlatjuk a halszeleteken, és előmelegített, közepesen forró sütőben – úgy 170 fokon - sütjük, amíg a sajt megolvad rajta, és a teteje szép színt kap.

A sütőből kivéve petrezselyemzölddel díszíthetjük, párolt rizzsel vagy sült burgonyával és salátával tálaljuk. Aki szereti, citromlével ízesítheti.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek