Kakaóvaj: az istenek eledele és a bőr tápszere
Ki gondolná, hogy a kakaóvaj a bőr ápolása mellett sütéshez és főzéshez is kiváló? Nézzük meg az egészségre gyakorolt kedvező hatásait, felhasználását!
A kakaóvaj a kakaóbab feldolgozásából jön létre, ez utóbbi a Theobroma cacao nevű fa gyümölcsének magja, ami azt jelenti: „az istenek eledele”. A kakaóbabból először kakaómasszát, majd azt kipréselve kakaóvajat nyernek. A kakaóvajnak magas E-vitamintartalma van, a bőrnek hosszan tartó hidratálást biztosít. Polifenolokat tartalmaz, melyek megakadályozzák a szabad gyökök kialakulását, továbbá sebgyógyulást elősegítő hatással rendelkezik, így ekcéma és pikkelysömör gyógyítására is ajánlott.
Az ekcémás bőr tüneteit csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását. Pikkelysömör esetén gyorsan és tartósan enyhíti a tüneteket.
Fontos tulajdonságai:
- gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, mangánban,
- koncentráltan fordulnak elő benne antioxidánsok,
- védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása),
- a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, segítségével a többi hatóanyag mélyebbre tud beszívódni,
- sok gyermekkúp és női, hüvelyi kúp természetes síkosítója, intim együttlétek síkosítójaként is jól működik,
- nyersétrendes diétázóknak is ajánlott fogyasztásra, sőt, sütéshez-főzéshez is nagyon finom,
- sokan napozáshoz használják, mivel bőrünkre kenve gyönyörű aranybarna színünk lehet tőle.
Forrás: eletforma.hu