Tartalmas pihenés a Zichy Park Hotelben

27 nov. 2014 Lantos Tivadar

Távol a nagyvárosok zajától, a vidéki nyugalom idilli környezetében található a Mezőföld egyik gyöngyszeme, a festői szépségű kis település, Bikács.

kastelyzichy3A falu egybeépült Kistápéval. A két települést összekötő út – ahogy a helyiek fogalmaznak - kevesebb, mint három metrómegálló. Nem véletlenül választotta egykori pihenőhelyéül több nemesi család is ezt a vidéket. Ebben a miliőben, a szekszárdi dombvidék ölelésében, az egykori Zichy birtokon, 15 hektáros érintetlen természetes környezetben fekszik a pihenést és aktív kikapcsolódást kínáló Zichy Park Hotel**** komplexum. Itt tapintható a természet közelsége, melyet a szálloda megőrzött, és újjáteremtett, ezzel izgalmas helyszínéül szolgálva a családi nyaralásoknak, wellness hétvégéknek, céges rendezvényeknek, konferenciáknak, outdoor tréningeknek, és páratlan esküvőknek.

kastelyzichy1- A környék tiszta levegővel, madárcsicsergéssel, és nagyon sok napsütéssel csalogatja a vendégeket. Szállodánk Budapesttől 130 kilométerre van, autópályán játszi könnyedséggel megközelíthető. A 15 hektáros területen kis halastó csábítja a horgászokat, azonban a birtok jó része erdő. A szobák három épületben, a fő épületben, egy külső kisebb apartman házban, valamint a kuriózumnak számító tornácos parasztudvarban helyezkednek el – mondja el Mészáros Blanka a Zichy Park Hotel vezetője.

kastelyzichy5A főépületi szobák mindegyike minden komfortot kielégít. A földszinten és emeleten található szobákból és a szobák erkélyéről csodálatos panoráma nyílik a szállodát körülölelő festői tájra, az erdőre, a tóra, és a szálloda parkjára. A főépülettől néhány lépésnyire található Lovász Ház, két tágas családi szobája is várja a vendégeket. Felszereltségében ugyan olyan komfortos, mint a főépületi szobák. Hanem merőben eltérő életérzést kínál a rusztikus tornácos ház a Zichy udvarban. Ébredhetünk akár a reggeli kakasszóra, mely után a tornácra kilépve, beleszippantva a friss levegőbe, a valódi vidéki hangulat, a tóra totyogó kacsák látványa, a falusi élet hangjai hívogatnak bennünket. Az állatsimogató, kecskék, bárányok, nyuszik, otthona innen csak néhány lépésnyire található, így a gyerekek akár önállóan is meglátogathatják kis kedvenceiket.  A tornácos ház szobáinak bútorzata is a hagyományokat tükrözi, de kényelmében megegyezik a főépület szobáival. Rusztikus hatású fenyő bútorok, fa padlózat, fehér falak, mélyzöld drapériák összhangjával teremtettünk otthonos, vidéki hangulatot.

kastelyzichy2- Télen-nyáron, egész évben változatos programlehetőségekkel várjuk vendégeinket. A Zichy Park Hotel birtoka két tájvédelmi körzet között van, aki szeret túrázni, kirándulni, sétálni, lovaskocsikázni, lovagolni annak határtalan lehetőségei vannak. A szálloda wellness részlege a téli időszakban is jó szolgálatot tesz. Van élménymedencénk, szaunák, amely egy-egy fárasztó program után nyújt kellemes felüdülést. De a téli programokhoz tartozóan a környék nevezetességeit, várait is meg lehet látogatni. Például a tőlünk 10 kilométerre lévő Ozorát, amelyet nemrég újítottak fel, vagy a Simontornyai Várat. De itt van a közelben egy pincefalu, Györköny is, ahol 300 kis pince közül válogathatunk. Aki aktívabb pihenésre vágyik, a kerékpár nyergébe pattanhat, gyönyörű útvonalak vannak a környéken. De a nordic walkingnak is kellemes terepet biztosít a táj. A terület nagysága miatt szinte bármi elképzelhető. Csapatépítő tréningeket is szervezünk, a cég fantáziájára bízzuk a programokat. De volt már itt a tavunk fölött kifeszített kötélen lesiklás is. Megtalálja az is a számítását, aki pihenni szeretne, az is, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, és az is, aki fel akarja fedezni a környéket – teszi hozzá Mészáros Blanka.

kastelyzichy4A mozgás, a táj, a benyomások egyre éhesebbé, szomjasabbá teszik a pihenni vágyókat. A Zichy Park Hotel magyaros konyhája valóban ellenállhatatlan. – A szakács kollégáink fele háziasszonyi módon készíti el az ételeket. A sváb káposztánk utolérhetetlen. Nem mentünk el a nemzetközi konyha irányában, mert Kistápéhoz inkább a házi ízek illenek. A süteményeket is háziasszonyok készítik, amit nem mindenhol kapni. Télen a reggelihez disznótoros dukál, ettől lesz a vendéglátás igazán családias és otthonos – mondja el Mészáros Blanka szállodavezető.

Talán nem véletlenül sok Zichy Park Hotel visszatérő vendégeinek száma. A vendéglátó kollégák mosolyogva, minden igényt kielégítve fogadják a látogatókat. Kevés olyan hely van Magyarországon, ahol ilyen szép és nyugodt körülmények között tartalmasan lehet pihenni.

(x)

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek