Átadták az ezredik napraforgót: egyre több a védjegyes falusi szálláshely

16 okt. 2015 Administrator

A jánkmajtisi Bíró Vendégház kapta meg az ezredik falusi szálláshely nemzeti tanúsító védjegyet. A védjegyrendszer 2010-óta működik.

 


A minősítési rendszer elsők között a falusi szálláshelyeken indult a napraforgós védjeggyel, de az elért csillagok száma értékeli a szállodákat, kempingeket és fürdőket, koronás védjegy tanúskodik a vendégszobák, hátizsákos az ifjúsági szállások, az evezőlapátos pedig a vízi megállóhelyek szolgáltatási színvonaláról.

 


A napraforgós védjegy garantálja többek között a szállásadó szakképzettségét, az épület külső-belső állapotát, berendezését, programkínálatát, valamint a vendéglátó egyedi többletszolgáltatásaira vonatkozik. 2015 szeptemberétől Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) honlapja mellett már a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) honlapján is elérhetőek a nemzeti tanúsító védjegyekről szóló információk.

 

Egyre több bel- és külföldi turista keresi a gondozott falvak csendjét, egészséges környezetét, az egészséges élelmiszerekből előállított, egyben a tájegységhez kötődő gasztronómiai élményeket és egyéb, csak vidéken elérhető szolgáltatásokat – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek