Variációk epres édességekre „hangszerelve”
Itt az eperszezon! Ilyenkor nagyon finom édességeket készíthetünk a gyümölcsből. Az alábbi két recept gyorsan elkészíthető, ízvilága pedig „mennyei”.
Tejszínes eperkrém aszalt szilvával
Hozzávalók
20 dkg eper
1/2 csésze zabtejszín
1/2 csésze zabrost
2 ek sárga lenmag
2 ek Xilit
5 szem aszalt szilva
Elkészítése
A hozzávalókat (a szilva kivételével) összeturmixoljuk. Kis tálkákba tesszük, és díszíthetjük egész eperrel, megpakolhatjuk aszalt szilvával, áztatott dióval… Citromfűvel díszítjük.
Gyömbéres eperfagylalt
Hozzávalók
25 dkg eper
2, 5dl tejszín
15 dkg cukor
1 teáskanál gyömbérőrlemény
1db citrom
Elkészítése
Az epret alaposan megtisztítjuk, majd villával összetörjük. A cukorból 2-3 dl vízzel szirupot főzünk. Hozzáadjuk az epret, a gyömbért, a citrom levét és a reszelt héját, majd a gyümölcspépet habverővel habosra keverjük. Utána a tejszínt is habosítjuk, majd összevegyítjük az eperkrémmel. Formába öntjük és jó 1 órára a mélyhűtőbe tesszük. Eperdarabokkal díszítjük és tejszínhabbal tálaljuk.
Mindenkinek jó étvágyat!