Tökéletes forralt bor az ünnepekre

08 dec. 2014 Administrator

A karácsonyi vásárok egyik jellegzetes itala a forralt bor. A finom nedü a karácsonyi vendégváráskor is jól esik az átfázott rokonoknak, barátoknak. 

forraltborjuditkonyhajaSzámtalan recept található a forralt borra, sőt talán már van saját receptünk is, mégis érdemes néha valami újat kipróbálni. Mi most egy almaborral készült receptet nyújtunk át olvasóinknak karácsonyra, sok szeretettel!

Hozzávalók 16 db, 150 ml-es pohárhoz
1,5 liter vörösbor,  600 ml almabor, 300 ml narancslé, 1 narancs, 5 evőkanál tiszta méz, 2 evőkanál mazsola, 2 db magnélküli mandarin, szegfűszeg, szerecsendió, 2 fahéjrúd egyben, 4 evőkanál cukor.

Elkészítés folyamata
1 lépés: egy éles késsel, vagy zöldség hámozóval vágjunk egy hosszú csíkot a narancs héjából, majd tegyük a héjat, a mézet, és a mazsolát egy nagy lábosba, majd adjuk hozzá a mandarint, a szegfűszeget.

2. lépés: reszeljünk egy kevés szerecsendiót a cukorba, majd adjuk ezt is hozzá a lábos tartalmához, a fahéj rudakkal együtt. Öntsük rá a vörösbort, majd kezdjük el szép lassan melegíteni, addig, amíg a cukor és a méz fel nem olvad.

3. lépés: amikor a cukor és a méz elolvadt, öntsük bele az almabort, a narancslevet, és melegítsük tovább, de vigyázzunk, hogy ne kezdjen el forrni.

4. lépés: melegítsünk elő egy bólés tálat a vendégek érkezését követően, majd szedjük ki a fahéj rudat, és szűrjük le a forralt bort, majd öntsük bele a bólés tálba az italt.

Végül melegen tálaljuk az italokat a vendégeknek.

Forrás: kertvarazsmagazin.hu

Fotó:juditkonyhája.blogspot.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek